Kontaktirajte nas...

Istanbul – 9 dana

Like
281
Istanbul
Istanbul – 9 dana
21 Mar
Thursday
2019
  • Location
  • Status
  • Price
  • Istanbul, Skopje, Sofija
  • Slijedi
  • 1750,00 kn

PLAN I PROGRAM PUTOVANJA [21.3. – 31.3.]


21.3. Četvrtak
Polazak oko 20:00 sa parkirališta Lisinskog. Slijedi vožnja kroz Hrvatsku, Srbiju i Bugarsku do Sofije.
22.3. Petak
U ranim jutarnjim satima dolazak u Sofiju, prijestolnicu i glavni grad Bugarske. Panoramski razgled busom. Check in u hostel. Nastavak razgleda pješice: Bazilika Svete Sofije, Sveta Nedjelja, Rotonda Svetog Jurja, Crkva Svetog Petka Samardžijska, Banja Baši, Katedrala Aleksandra Nevskog… Večer slobodno za vlastite aktivnosti. Izlazak. Noćenje.
23.3.Subota.
Odjava iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost fakultativnog odlaska do Plovdiva – europske prijestolnice kulture za 2019. godinu te drugog po veličini, a po mnogima i najljepšeg grada u Bugarskoj. Razgled grada na rijeci Marici: Gornji i donji grad, stare bugarske kuće, nevjerojatno očuvano rimsko kazalište, Đumaja (jedna od najstarijih džamija u Europi). Rijetko gdje u svijetu se može naići na takvo što kao u Plovdivu, gdje su se stoljećima susretale brojne kulture. Trakija, Rimsko carstvo, Makedonija, Bizant, Grčka, Otomansko carstvo… Ipak radi se po nekim izvorima uz Atenu i o najstarijem gradu u Europi. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Oko 22:00 nastavak vožnje prema Istanbulu.
24.3.Nedjelja
Dolazak u Istanbul u jutarnjim satima. Check in u hostel. Razgled grada pješice,odlazak u šetnju do trga Taksim, preko poznate Ulice Oslobođenja (Istiklal Caddesi). Nastavak razgleda: Galata most i Galata toranj s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled prema Istanbulu. Slobodno večer za vlastite aktivnosti. Izlazak. Noćenje.
25.3. Ponedjeljak
Doručak (fakultativno). Nastavak razgleda uz pratnju vodiča: Plava džamija monumentalno zdanje sa 260 prozora i 20 000 pločica koju je dao izgraditi Ahmed I. u dobi od 19 godina. Sa 6 minareta jedina je takva džamija u Turskoj i danas je jedna od glavnih atrakcija u Istanbulu.. Aja Sofija: prvotno crkva kasnije džamija sagrađena u doba cara Justinijana, najpoznatija je građevina Istanbula, te jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena. Nastavak razgleda: Dolmabahce palača, Cisterna Bazilika – najveća cisterna od nekoliko stotina njih koje su se koristile u gradu za opskrbljivanje stanovništva pitkom vodom, izgrađena je ispod nekadašnje bazilike po kojoj je i dobila ime, Hipodrom– nekada pravi hipodrom, a danas Trg Sultana Ahmeta sa dva obeliska: Walled Obelisk i Obelisk of Thutmose III. Večer slobodna za vlastite aktivnosti. Izlazak. Noćenje.
26.3. Utorak.
Doručak(fakultativno). Nastavak razgleda pješice: Grand Bazaar (Kapali Carsi) – više od 60 ulica i više od 4000 dućana čini je najvećom i najstarijom natkrivenom tržnicom na svijetu. Cjenkanje je obavezno, a naš savjet je da ovdje ne kupujete ništa jer su cijene do 3 puta više nego na drugim mjestima zbog velikog broja turista,Egipatski bazaar ili bazaar začina, Sulejmanova džamija (Suleymaniye Camii) – nakon Plave Džamije druga je džamija po veličini. Odmah pokraj možete naći mauzolej Sulejmana Veličanstvenog, Topkapi palača osmanlijski carski dvorac, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. Odlazak na vožnju Bosporom gdje ćemo još jednom vidjeti sve znamenitosti Istanbula. Ulaznica je uključena u cijenu aranžmana. Izlazak. Noćenje.
27.3. Srijeda
Mogućnost fakultativnog odlaska u dvomilijunski grad Bursu, prvom glavnom gradu Osmanskog carstva. Radi se o 4. najvećem gradu u Turskoj, ali je industrijski najrazvijeniji. Po dolasku slijedi dvosatni razgled uz pratnju vodiča. Zafer Plaza, Grand Bazaar, Koza Han- nekadašnji bazar svile, Ulu Cami džamija, Yeşil Türbe mauzolej sultana Mehmeda I… Razgled završavamo odlaskom na vidikovac s kojeg se pruza odličan pogled na cijeli grad. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Istanbul oko 20h. Večer slobodna za vlastite ili po dogovoru zajedničke aktivnosti. Noćenje.
28.3. Četvrtak
Doručak(fakultativno). Odjava iz hostela. Posjet Istanbul Sapphire – najvišoj zgradi u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. U dogovoru s vodičem te po želji putnika moguće posjetiti ili ponoviti određene nove/stare lokalitete. U večernjim satima polazak prema zemlji gdje vječno sunce sja, idemo u Makedoniju.
29.3. Petak
U ranim jutarnjim satima dolazak u Skopje. Panoramski razgled grada. Check in u hostel. Slijedi razgled pješice uz pratnju lokalnog vodiča: Stara Čaršija, Tvrđava Skopsko Kale, Crkva Sv. Spasa, Arheološki muzej, Spomenik bista Majci Terezi na mjestu gdje je ona rođena, Stari kameni most, Spomenici Aleksandru Makedonskom i Filipu II.. Mogućnost odlaska na zajedničku večeru. Izlazak. Noćenje.
30.3. Subota
Check out iz hostela. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Fakultativni odlazak na jezero Ohrid. Od 1980. godine grad Ohrid i Ohridsko jezero nalaze se na popisu UNESCO-ve Svjetske baštine kao spomenik kulture i spomenici prirode. Samo 27 spomenika (7 u Europi) su istovremeno obuhvaćeni u obje Unescove liste. Prijepodne obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča: Stari grad, tvrđava Cara Samuila iz 10. Stoljeća, Antički teatar star oko 2000 godina, Crkva Sv. Sofije, Manastir Sv. Jovan Kaneo smješten na uzdignutom rtu iznad samog srca grada.
Mogućnost vožnje brodom po jezeru. Oko 18:00 polazak prema Zagrebu.
31.3. Nedjelja
Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima….

Cijena aranžmana uključuje:
• prijevoz visoko turističkim autobusom prema programu
• smještaj u hostelu u Sofiji u višekrevetnim sobama na bazi 1 noćenja
• smještaj u hostelu u Istanbulu u višekrevetnim sobama na bazi 4 noćenja
• smještaj u hostelu u Skopju u višekrevetnim sobama na bazi 1 noćenja
• doručak u hostelu u Sofiji
• doručak u hostelu u Skopju
• krstarenje Bosporom
• sve razglede prema programu
• lokalnog vodiča u Skopju i Ohridu
• organizaciju i realizaciju putovanja
• licenciranog turističkog pratitelja – vodstvo tijekom cijelog putovanja
• osiguranje jamčevine

Cijena: 1750,00 kn

Obvezna doplata boravišne pristojbe prilikom check ina:
Sofija 2 eura noć, Istanbul 1,5 euro noć, Skopje-

Fakultativne doplate:

Izlet u Plovdiv: 15 eura

Izlet u Bursu: 15 eura

Izlet na Ohrid: 20 eura

Sva 4 fakultativa: 40 eura

Doplata za dvokrevetnu sobu: 500 kn po osobi za svih 6 noćenja

Hrvatskim državljanima nositeljima obične putovnice potrebna je viza za ulazak u Republiku Tursku za boravak do 90 dana unutar razdoblja od 180 dana.
Hrvatski državljani, koji turistički ili poslovno putuju u Tursku, mogu ishoditi vizu putem elektroničkog sustava zahtjeva za vizu – E-viza – isključivo na službenoj mrežnoj stranici www.evisa.gov.tr. S obzirom na činjenicu kako su primijećene lažne mrežne stranice koje nude uslugu izdavanja turske E-vize molimo dodatni oprez te preporučujemo korištenje službenih mrežnih stranica.

Od 1. siječnja 2015. putna isprava mora vrijediti još najmanje 60 dana od datuma prestanka valjanosti vize, produljenja vize ili dozvole boravka.
Cijena vize: 20 dolara(svako je rješava za sebe)

Odgovorni organizator: Turistička agencija Izazov

Žiro račun – HR8624840081107222276

Opis plaćanja – ” Ime i prezime putnika” – izlet, datum izleta, npr. Ivan Marković Istanbul 21.3. ,

Model placanja: 00

Poziv na broj 21-03-2019

share
v cy ydb dgdbbdb