Kontaktirajte nas...
POTEPUH
INTERVJU: Paula Džakula – Dašak Dalmacije u srcu Međimurja

INTERVJU: Paula Džakula – Dašak Dalmacije u srcu Međimurja

3
280
0
Utorak, 04 prosinac 2018
STUDENT TJEDNA

PAULA DŽAKULA – Dalmatinka koja je odlučila studirati na samome sjeveru Hrvatske, prenosi nam svoje dojmove u prvih godinu dana.


Za početak nam se predstavite?

Bok svima, moje ime je Paula Džakula. Dolazim iz Gradca, jednog  malog  prekrasnog mjesta na Makarskoj rivijeri. Imam 20 godina. Završila sam Opću gimnaziju u Pločama nakon čega sam upisala Učiteljski  fakultet u Čakovcu.

Gdje studirate i čime se bavite?

Studiram u Čakovcu. Trenutno sam druga godina Učiteljskog fakulteta, modula Informatika. Uz studiranje volontiram u Županijskoj bolnici u Čakovcu na pedijatriji.

Imate li kakav hobi? Približite nam ga malo.

Obožavam fotografirati prirodu, najviše zalaske sunca. To me jednostavno opušta i uživam u tome. Želja mi je završiti tečaj  fotografije.

Jeste li upoznati s Međimurskom studentskom mrežom – Potepuh?

Upoznata sam s Međimurskom studentskom mrežom. Smatram da je odlično posložena organizacija koja ujedinjuje i zbližava  studente. Organiziraju mnogobrojne događaje, putovanja po povoljnim cijenama, odličnu zabavu u noćnim klubovima što je za studente iznimno dobro.

Što mislite o životu u Čakovcu? Recite nam neke razlike između Vašeg mjesta i Međimurja?

Život u Čakovcu je lijep. Mali gradić, a opet u njemu imaš sve. Ima nekih nedostataka, kao i svaki grad, ali do kraja studiranja možda se nešto i promijeni.

Razlike u mom mjestu i Međimurju su velike. Najveća razlika je Jadransko more koje me okružuje u mom mjestu. Kulture i običaji su različiti, kao i dijalekt. Na početku studiranja bilo mi je iznimno teško razumjeti govor Međimuraca, ali uz trud mojih kolegica uspjela sam bar malo razumjeti ljude oko sebe. Svaka promjena dobro dođe pa tako i meni ova. S juga sam došla na sjever i ugodno sam iznenađena običajima i društvenim ljudima.

Recite nam još neke nepoznate detalje o svom životu?

U slobodno vrijeme igram košarku, čitam knjige, ispijam kavice. Volim putovati i posjećivati muzeje te kulturne spomenike. Preko ljeta radim studentske poslove i čuvam djecu. Najveća podrška  tijekom studiranja su mi roditelji i dečko.

Planovi za budućnost?

Ne volim planirati, živim dan po dan. Ali svakako najveća želja mi je završiti fakultet i zaposliti se u struci. Obožavam  djecu i svoj fakultet  te se nadam da ću jednoga dana biti dobra učiteljica.

share

Odgovori

v cy ydb dgdbbdb