KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

NAJLJEPŠE EUROPSKO SELO: Jelenov greben & Olimje 🦌☘️⛪️

Olimje, Slovenija - Pogledaj na karti
  • 30.05.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Opis

Bliži nam se proljeće, prolazi zimsko vrijeme, pa smo u potrazi za novim vikend destinacijama u okolici koje vrijedi posjetiti. Ako ste k tome još i ljubitelji prirode, odnosno životinja, donosimo vam jedan prijedlog koji će vas, sigurni smo, posve oduševiti. U podnožju Olimske gore, smjestio se Jelenov greben, obiteljsko domaćinstvo otvoreno za posjete koje se ističe s preko stotinu jelena i muflona među kojima se posjetitelji mogu slobodno kretati. (Profil photo: klarapibercnik / IG)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Olimje – Podčetrtek – Prelog
Posjet jelenima i muflonima na Jelenovom Grebenu
Odlazak do Minoritskog samostana & Prezentaciju u Čokoladarnici Olimje
Obilazak Vještičine kuće
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 35,00 €
Cijena od 20.05. iznosi: 40,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Ulaznicu za posjet Čarovnici =5,00 €
Polazak:
PRELOG – 06:30 (DG Sport)
ČAKOVEC – 07:00 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 07:30 (Parking kod groblja)

* Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Smješten u podnožju prekrasne Olimske gore, samo 4,5 km od Termi Olimia, Jelenov greben najpoznatiji je kao dom više od 100 pitomih jelena i muflona koji su postali glavna atrakcija ovog mjesta, a koji će se rado podružiti sa znatiželjnim posjetiteljima. Jeleni borave na ovom području od davne 1989. godine, kada su ih ovdje prevezli s naših Brijuna. Prvotno su jeleni dovedeni zbog ispaše livada, no vrlo su brzo postali prava turistička atrakcija. Tako danas ljudi iz svih dijelova Europe dolaze u Jelenov greben kako bi vidjeli ove moćne, a u isto vrijeme plahe životinje koje su brzo shvatile da im je čovjek prijatelj i da je hrana koju im nude zapravo izvrsnog okusa!koje ćete još dugo pamtiti.

Polazak u 6:30 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu i Varaždinu uz priključak na slovensku granicu. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sve do “Najljepšeg sela u Europi” – OLIMJA koji se sa svojim šarmantnim selima može ponositi prekrasnom prirodom. Vidjeti ćemo točan raspored na licu mjesta, ali plan je posjetiti četiri prekrasna mjesta u ovoj dolini. Slijedi odlazak do MINORITSKOG SAMOSTANA, prekrasnog bivšeg dvorca, nekadašnje vlasništvo grofova Attems, a sada općine Podčetrtek, koji je danas poznati samostan u kojem žive Mala braća sv. Franje – minoriti. Kraj njega je veličanstvena crkva Marijina uznesenja, jedna od najljepših baroknih umjetnina u našoj domovini. U utočištu samostana u prizemlju južne kule krije se neprocjenjiva povijesna i umjetnička vrijednost – stara samostanska ljekarna s freskama, ostavština pavlina koji su 120 godina boravili u olimskom samostanu (1663. – 1783.).

Župu Olimje vode minoriti; uredili su biljnu ljekarnu, pčelinjak i biljni vrt u nekadašnjem dvorskom vrtu. Uzgajaju ponajprije one vrste biljaka koje su u prirodi ugrožene. U želji da posjetitelji Olimja upoznaju korisnost ljekovitog bilja i njegovu uporabu i prije svega da saznaju kako ga uzgajati u domaćem vrtu, uredili su botanički vrt s više od 200 primjeraka ljekovitih biljaka koje ćete moći vidjeti ne licu mjesta. Malo ćemo prošetati i krenuti dalje.

Sljedeća destinacija je KOČA ČAROVNIC. Kilometar od samostana Olimje u šumi krije se Zemlja bajki i mašte, gdje će mali i veliki posjetitelji zakoračiti u svijet bajki i ponovo upoznati Kekeca, Bedanca, Krjavelja, Snjeguljicu, Crvenkapicu i druge likove iz bajki… U šetnji šumom razveselit će vas cvrkut ptica. Možda ćete susresti i vjevericu ili neku drugu šumsku životinju. Tu ćete se opustiti te veseli i puni optimizma vratiti u stvarnost. Za one koji vole putovati pripremili su zanimljivu galeriju originalnih suvenira s putovanja po svijetu te zbirku kamenčića i zbirku lutaka u narodnim nošnjama raznih država. U galeriji su prikupljeni suveniri s putovanja po svijetu: kurent, roda, Eiffelov toranj, Kip slobode … kamenčići s Triglava, s Niagarinih slapova, s Kineskog zida, iz Lillehammera, komadić Keopsove piramide i drugih.

Nakon malo strašnije šume, odlazimo do nešto slađih stvari. Idemo u ČOKOLADARNICU OLIMJE – obiteljsku tvrtku koja je obnovila tradiciju svojih predaka koji su se tom djelatnošću bavili još prije Prvoga svjetskog rata u Beču. Danas nude široku paletu čokoladnih proizvoda koji se izrađuju ručno. Od čokoladnih figura, pralina, čokoladnih pločica i dražeja do raznovrsnih bombonjera teško ćete među proizvodima odabrati najomiljeniji. S obzirom na to da uvijek žele ugoditi ukusima i željama kupaca, kod njih si možete oblikovati čokoladne proizvode po željama i kreativnim idejama. Svake godine u Čokoladarnici Olimje razviju i nekoliko novih okusa i ponude kupcima na degustaciju u svojim buticima. Kažu da im je najljepši dio posla razvoj novih okusa, kad izvuku iz sebe svu svoju kreativnost i maštu, a zatim trenutak kad ih napokon mogu kušati. Valjda ćemo nešto dobiti za degustaciju! 🙂

  • Turistički centar “PIKI” ćemo preskočiti jer su dosta poskupili ulaznicu, a nije toliko zanimljivo, kao ostatak stvari, tako da uštedimo 15 EUR.

I za VRHUNAC NAŠEG PUTOVANJA odlazimo na JELENOV GREBEN gdje ćemo imati vremena za uživanje u prekrasnoj prirodi, druženju s jelenima i muflonima, za ručak i kušanje lokalnih specijaliteta te jednostavno za guštanje u opuštajućem vikendu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Međimurje. Dolazak u večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO. Tečaj konverzije je 1 EUR = 7,5345 KN


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

35.00  (263.71 kn)  

Moguće rezervirati do: 30. 05. 2023.

Broj putnika

Unesite broj putnika za koje želite rezervirati putovanje:

Putnik #1
Ukupno
Options total
Grand total