KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

ČAROBNA JESEN: Smaragdni kanjon Vintgar 💚💙 & Bled 🍁🍂

Bled, Slovenija - Pogledaj na karti
  • 30.10.2022.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin
  • Grupa: 40 putnika
Opis

Kanjon Vintgar (Vintgar Gorge) isklesala je kristalno čista rijeka Radovna samo par kilometra dalje od jezera Bled, u Nacionalnom parku Triglav. Danas je to jedna od najpopularnijih destinacija u okolici Bleda, pa ipak – mnogi posjete Bled ne znajući što je iza ugla.

Kanjon je ponegdje visok od 50 do 100 metara, a put kroz njega prati drvenu stazicu koja u jednom trenutku dovodi do prelijepih slapova visokih 13 metara (prigodnog imena Šum) i velikog kamenog mosta iznad kanjona.

Mlado izletište

Sve do kraja 19. stoljeća ovo područje najvećim dijelom uopće nije bilo pristupačno. Tek 1891. godine temeljitije ga je istražio Jakob Žumer. Sa sobom je poveo fotografa i počela je nova etapa u povijesti ovog mjesta. (punkufer.dnevnik.hr)

(Photography: Kanjon Vintgar / Getty images)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Prelog – Nacionalni park Triglav – Bled – Prelog
Odlazak do jedinstvenog kanjona Vintgara
Posjet Bledskom jezeru
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 290,00 kuna / 38,49 € 
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
LUDBREG – 04:30 (Autobusni kolodvor)
PRELOG – 05:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 05:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 06:00 (Parking kod Špara, na Banfici)

*Satnica može varirati 5-10 minuta, ovisno o gužvi u prometu. Hvala na razumijevanju!

Plan putovanja:

Polazak u 5:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu i Varaždinu uz priključak na međunarodnu granicu Dubrava. Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do  Nacionalnog parka TRIGLAV, do jedinstvenog kanjona VINTGAR koji se nalazi uz rijeku Radovnu s prepuno slapova. Stijene koje se nadvijaju iznad kanjona dosežu visinu čak i do 100 metara, a na kraju staze nalazi se i najveći slap, VINTGARSKI ŠUM. Sve je počelo, ne tako davne 1893. godine kada je JAKOB ŽUMER počeo detaljnije istraživati ovaj kraj, a usput je sa sobom poveo i fotografa koji je napravio očaravajuće fotografije. Nakon toga ovdje su izgrađene drvene staze, galerije i mostovi za pješake, dok se uz staze nalaze odmorišta s klupama i piknik stolovima. Staza je dugačka malo više od 1600 metara i idealna je za uživanje u očaravajućoj prirodi.

Slijedi odlazak prema prekrasnom plavom jezeru s romantičnom šetnicom – BLEDSKOM JEZERU. Možda na slici izgleda malo, ali u stvarnosti je ogromno prelijepo mjesto u kojem ćete imati barem tri sati za vlastite aktivnosti. Svakako preporučamo odlazak na jedinstveni TOBOGANNING ili vožnju TRADICIONALNIM ČAMCEM – pletnom do bledskog “otočića sreće”, po dolasku na otočić svakako posjetiti crkvu Sv. Marije (dvorac) iz 18.st. u kojoj možete potegnuti uže i zazvoniti ili pak otići gore na BLEDSKI  GRAD gdje se pruža nestvaran pogled na jezero i okolicu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska predviđen je u pristojnim večernjim satima.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

38.49  (290.00 kn)  

Rasprodano