KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

SKRIVENE LJEPOTE JUŽNOG VELEBITA: Kudin most i slapovi Zrmanje ⛵️

Obrovac, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 22.07.2023.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Prelog, Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Opis

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča. Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju – rezervirajte nedjelju 30.05. i pođite s nama u avanturu života. (punkufer.dnevnik.hr)

(Photography: https://tz-obrovac.hr/)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Golubić – Muškovci – Čakovec
Izlet u Muškovce, jedno od najljepših prirodnih mjesta u Hrvatskoj te Berberovom buku
Posjet Kudinom mostu, poznat po najvećoj ljubavnoj priči
Ulaznicu za Park prirode Južni Velebit
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja
FIRST MINUTE CIJENA: 50,00 €
Cijena od 01.07. iznosi: 60,00 €
Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Vožnja brodom kroz kanjon rijeke Zrmanje = 30,00 € (NAPOMENUTI KOD PRIJAVE)
Polazak:
PRELOG – 03:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 03:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 04:00 (Parking groblja)
ZAGREB – 05:00 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu)
Plan putovanja:

Polazak autobusa u 3:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema jugu. Vožnja ugodnim turističkim autobusom u smjeru Svetog Roka te dalje lokalnom cestom do Gračaca i mjesta Golubić, koje je polazišna točka za pješački dolazak do Kudinog mosta na rijeci Krupi. Rijeka Krupa je najveća pritoka Zrmanje, a njezinih 11 kilometara dužine ukrašeno je s čak 19 slapova. Međutim, glavna znamenitost ove, u južnim padinama Velebita, skrivene ljepotice je kameni most sagrađen prije više od 200 godina. Mladić po imenu Kude, kako bi došao do djevojke koju je volio, sagradio je u suhozidu most te kroz 12 lukova i isto toliko kamenih stupova spojio je dvije obale rijeke Krupe. Iz mjesta Golubić spuštamo se prirodnom stazom u kanjon Krupe.

Po dolasku do Kudinog mosta, kraće slobodno vrijeme za fotografiranje prirodnih znamenitosti. Povratak istom stazom uzbrdo. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Muškovcima do restorana “Slapovi Zrmanje“. Slobodno vrijeme za ručak (doplata na licu mjesta – janjetina, ćevapi, ribe, peka) i šetnju prekrasnom prirodom te možebitno prvo ovogodišnje kupanje na rijeci Zrmanji s ostatkom društva. Preporučamo i kušanje tradicionalnih delicija ovog kraja (smokvenjaci, ušećerene mendule, pandulete, torta od rogača…)

Nakon ugodnog druženja, slijedi polazak (ukoliko će biti dovoljan broj putnika, min. 25) prema Obrovcu gdje nas čeka brod koji će nas provesti kanjonom rijeke Zrmanje i pokazati nam zašto je nazivaju najljepšom rijekom u Hrvatskoj. Vožnja traje više od sat vremena uz usputne stanice za kupanje po želji (preporučamo kupaći i ručnik), muziku i poneko pićence. Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu karbonatnu podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj, stoga je zaštićen kao značajni krajobraz i svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. U poslijepodnevnim satima vraćamo se u Obrovac gdje se ukrcavamo u autobus odakle kreće polazak prema Međimurju. Dolazak je predviđen u kasnim noćnim satima.

NAPOMENA:

Pješačka ruta Kudin most traje dva do tri sata. Obavezna je sportska, stabilna i čvrsta obuća udobna za hodanje i spuštanje po neravnom terenu (dio staze je tzv. kozja staza). Molimo ponijeti sa sobom kremu za zaštitu od sunca, ručnik, kupaći te dovoljno vode.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

50.00  (376.73 kn)  

Rasprodano