KORISNIČKA PODRŠKA: +385 (98) 131 2364       info@potepuh.hr   

SKRIVENE LJEPOTE JUŽNOG VELEBITA: Kudin most i slapovi Zrmanje ⛵️

Obrovac, Hrvatska - Pogledaj na karti
  • 16.07.2022.
  • Trajanje: 1 Dan
  • Polazak: Čakovec, Varaždin, Zagreb
  • Grupa: 40 putnika
Opis

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča. Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju – rezervirajte nedjelju 30.05. i pođite s nama u avanturu života. (punkufer.dnevnik.hr)

(Photography: https://tz-obrovac.hr/)

Paket uključuje:
Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Golubić – Obrovac – Starigrad – Čakovec
Izlet u Muškovce, jedno od najljepših prirodnih mjesta u Hrvatskoj te Berberovom buku
Posjet Kudinom mostu, poznat po najvećoj ljubavnoj priči
Ulaznicu za Park prirode Južni Velebit
Licenciranog turističkog pratitelja
Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
Organizaciju i realizaciju putovanja

FIRST MINUTE CIJENA: 350,00 kuna

Paket ne uključuje:
Osobne troškove hrane i pića
Plovidbu brodom po kanjonu Zrmanje uz usputne stanice – 150,00 kuna (po želji, plaćanje na brodu)
Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
Polazak:
PRELOG – 03:00 (DG Sport)
ČAKOVEC – 03:30 (Dvorana GOC-a, parking)
VARAŽDIN – 03:45 (Parking kod Špara, na Banfici)
ZAGREB – 04:45 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu)
Plan putovanja:

Polazak autobusa u 3:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema jugu. Vožnja ugodnim turističkim autobusom u smjeru Svetog Roka te dalje lokalnom cestom do Gračaca i mjesta Golubić, koje je polazišna točka za pješački dolazak do Kudinog mosta na rijeci Krupi. Rijeka Krupa je najveća pritoka Zrmanje, a njezinih 11 kilometara dužine ukrašeno je s čak 19 slapova. Međutim, glavna znamenitost ove, u južnim padinama Velebita, skrivene ljepotice je kameni most sagrađen prije više od 200 godina. Mladić po imenu Kude, kako bi došao do djevojke koju je volio, sagradio je u suhodizu most te kroz 12 lukova i isto toliko kamenih stupova spojio je dvije obale rijeke Krupe. Iz mjesta Golubić spuštamo se prirodnom stazom u kanjon Krupe.

Po dolasku do Kudinog mosta, kraće slobodno vrijeme za fotografiranje prirodnih znamenitosti. Povratak istom stazom uzbrdo. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Muškovcima do restorana “Slapovi Zrmanje“. Slobodno vrijeme za ručak (doplata na licu mjesta – janjetina, ćevapi, ribe, peka) i šetnju prekrasnom prirodom te možebitno prvo ovogodišnje kupanje na rijeci Zrmanji s ostatkom društva. Preporučamo i kušanje tradicionalnih delicija ovog kraja (smokvenjaci, ušećerene mendule, pandulete, torta od rogača…)

Nakon ugodnog druženja, slijedi polazak prema Obrovcu gdje nas čeka brod koji će nas provesti kanjonom rijeke Zrmanje i pokazati nam zašto je nazivaju najljepšom rijekom u Hrvatskoj. Vožnja traje više od sat vremena uz usputne stanice za kupanje po želji (preporučamo kupaći i ručnik), muziku i poneko pićence. Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu karbonatnu podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj, stoga je zaštićen kao značajni krajobraz i svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. U poslijepodnevnim satima vraćamo se u Obrovac gdje se ukrcavamo u autobus odakle kreće polazak prema Međimurju. Dolazak je predviđen u kasnim noćnim satima.

NAPOMENA:

Pješačka ruta Kudin most traje dva do tri sata. Obavezna je sportska, stabilna i čvrsta obuća udobna za hodanje i spuštanje po neravnom terenu (dio staze je tzv. kozja staza). Molimo ponijeti sa sobom kremu za zaštitu od sunca, ručnik, kupaći te dovoljno vode.

Plaćanje:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️

Upute za plaćanje:

Molimo Vas da putovanje uplatite na račun agencije:

Otvoren kod :
Privredna Banka Zagreb d.d., Čakovec
IBAN: HR 17234 0009 11108 67300

PRIMATELJ :
Potepuh j.d.o.o. za usluge i turistička agencija
Kalnička ulica 44, Podbrest
OPIS PLAĆANJA : Ime i prezime, destinacija putovanja
MODEL 00, POZIV NA BROJ : datum putovanja (bez točke)

Najljepša hvala!

Lokacija

46.45  (349.98 kn)  

Rasprodano