This tour has expired
Garantirani polazak!

Halloween vikend: Transilvanija & Dvorac grofa Drakule 🏰

Datum:
29.10. // 01.11.
Prijevoz:
POLAZAK: Prelog, Čakovec, Zagreb
Tour Type:
Vikend odmor
Grupa:
40 putnika
Trajanje:
4 dana

1,190.00 Kn

Gdje ćeš bolje provesti Noć vještica od originalnog dvorca vampirskog grofa Drakule u Transilvaniji?! Prelijepa priroda, srednjovjekovni Brašov, Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peleš. Najluđi Halloween party ove godine. Spremite najkreativnije kostime, dobru energiju i krenite istraživati misteriozne tajne Rumunjske s Potepuhom!

 

 

Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

PLAN PUTOVANJA

Gdje ćeš bolje provesti Noć vještica od originalnog dvorca grofa Drakule u Transilvaniji?! Prelijepa priroda, srednjovjekovni Brašov, Drakulin dvorac Bran i kraljevski Peleš. Najluđi Halloween party ove godine. Spremite najkreativnije kostime, dobru energiju i krenite istraživati misteriozne tajne Rumunjske s Potepuhom!

 

PAKET UKLJUČUJE:

● Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Brašov – Bran – Čakovec
● Dva noćenja u DELUXE dvokrevetnim sobama, u HOTELU s 4*, u samome centru grada
● Jutarnji doručak buffet x2
● Izlet iznenađenja
● Ulaznica za Halloween party & Piće dobrodošlice
● Razgled po planu i programu agencije s voditeljem putovanja
● Licenciranog turističkog vodiča
● Osiguranje od nezgode u autobusu i hotelu
● Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
● Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 1190,00 kuna

Polazak iz Zagreba: doplata 150,00 kuna


Granice su otvorene, nema samoizolacija, testa i karantena ‼️

🔖 U slučaju otkaza putovanja od strane agencije, momentalni povrat novca ‼️
 

______________________________________________________

Cijena ne uključuje: osobne troškove hrane i pića, putno osiguranje, fakultativni izlet, rezervaciju sjedala (50 kn po osobi – po želji)

Obvezna doplata: boravišna taksa – 5

 

Fakultativa:

  • “Dvorac BRAN grofa Drakule & Dvorac PELEŠ ” : 25€ (s uključenim ulaznicama)   ||  #TOP #PREPORUKA

Subotu, 31.10 – “Halloween night” rezervirali smo za fakultativni izlet u Bran, selo u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule prema kojem su snimani mnogobrojni kultni filmovi i koji je do dan danas ostao zaštitni znak Rumunjske. Napravili su ga od drveta Teutonski vitezovi davne 1212. godine na ulazu u dolinu koju okružuju planine i kojom su trgovci prolazili stoljećima. Sa svojim crveno-narandžastim krovovima i šiljatim kulama, dvorac Bran se dramatično uzdiže iznad krošnji drveća na jednom brdu u Transilvaniji. Poznati rumunjski vladar Vlad Cepeš možda je proveo noć ili dvije kao zatvorenik u ovom dvorcu iz 14. stoljeća, a možda ga je i jednom napao.  Vlad je ubijen 1476. godine kod Bukurešta u borbi sa Turcima. Glavu velikog neprijatelja Turci su odnijeli u Konstantinopolj gdje ju je sultan izložio probodenu na kolac kao dokaz da je “Onaj koji nabija na kolac” konačno mrtav. Tijelo je, pretpostavlja se, spaljeno u manastiru Snagov, mada ima izvora koji navode da je sahranjeno u manastiru Komana. Oživio ga je Bram Stoker u svojoj knjizi i dao mu vječni život kao Vampiru koji živi od krvi mladih žena.

Misteriozan dvorac u kojem je živio Vlad “Drakula” Cepeš pretvoren je u muzej, posvećen životu najpoznatijeg rumunskog vladara, a godišnje ga posjeti više od 500 tisuća turista iz cijeloga svijeta.

 

Nakon “strašnog” razgleda krećemo prema Sinaji gdje ćemo posjetiti dvorac Peleš, jedan od najljepših dvoraca u Istočnoj Europi. Raskošan i kraljevski dvorac Peleš je u 19. stoljeću bio ljetna rezidencija rumunjskoga kralja Carola. Izgrađen je u periodu između 1873. i 1914. godine u neorenesansnom stilu. Kralj Carol I pod čijom je vladavinom Rumunjska stekla nezavisnost, posjetio je mjesto današnjeg dvorca 1886. godine i zaljubio se u veličanstveni planinski krajolik. Godine 1872. kupljeno je 1,300 četvornih kilometara zemljišta u blizini rijeke Piatra Arsa, a imanje je nazvano Kraljevski posjed Sinaja. Usporedno s dvorcem izgrađen je i veći broj pratećih objekata, a Peleš je postao prvi svjetski dvorac u potpunosti snabdjeven lokalno proizvedenom električnom energijom.

Čitavo izdanje izgrađeno je od kamena, opeke, mramora i drveta te se u njemu nalazi preko 160 soba. Obavezno treba posjetiti veliku oružanu salu, malu oružanu salu, sobu za prijeme i kraljevski apartman. Pored soba, u Pelešu možete vidjeti i kolekcije zlatnog i srebrnog posuđa, Murano kristalne lustere, skulpture od slonovače, zidove prekrivene kožom, bogate kolekcije oružja, kao i jednu od najvećih kolekcija slika u Evropi!

______________________________

Polazak:

● PRELOG – 22:00 (Dg Sport)
● MALA SUBOTICA 22:15 (Božo Pub)
● ČAKOVEC – 22:30 (Dvorana GOC-a, parking)

 

PLAN PUTA: 

1. dan – ČAKOVEC / BRAŠOV

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak iz Čakovca u 22:30 sati te nastavak puta prema graničnom prijelazu Goričan. Noćna vožnja kroz Mađarsku i Rumunjsku uz gledanje horor filmova te nekoliko pauza za odmor.

 

2. dan – BRAŠOV / HOTEL

Prijepodnevni izlet iznenađenja na putu do Brašova. Prijava u hotel oko 14:00 sati. Smještaj u dvokrevetne sobe te slijedi vrijeme za odmor. Večernji razgled jednog od najljepših rumunjskih gradova koji se nalazi u jugoistočnoj Transilvaniji s voditeljem putovanja;:  Biserica Neagra, takozvana “Crna crkva”, najveća gotička crkva između Beča i Istanbula, ulica Sforii – najuža ulica u gradu, Casa Sfatului – gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Staro ime za Brašov, Kronstadt, bio je naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Slobodno vrijeme za istraživanje centra grada i večeru. Povratak u hotel. Noćenje

 

3. dan – BRAŠOV/ DVORAC BRAN I PELEŠ / PARTY

Jutarnji doručak. Odlazak na fakultativni izlet izlet u Bran, selo u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule prema kojem su snimani mnogobrojni kultni filmovi i koji je do dan danas ostao zaštitni znak Rumunjske. Istraživanje dvorca s vodičem. Nakon “strašnog” razgleda krećemo prema Sinaji gdje ćemo posjetiti dvorac Peleš, jedan od najljepših dvoraca u Istočnoj Europi. Raskošan i kraljevski dvorac Peleš je u 19. stoljeću bio ljetna rezidencija rumunjskoga kralja Carola. Izgrađen je u periodu između 1873. i 1914. godine u neorenesansnom stilu. Povratak u hotel. Spremanje za HALLOWEEN PARTY! Party do jutra. Noćenje.

 

4. dan – BRAŠOV / ČAKOVEC

Kasni doručak. Vrijeme za odmor. Odjava iz hotela oko 12:00 sati te slijedi lagani povratak prema Međimurju uz spektakularne uspomene. Povratak kući očekuje se nešto iza ponoći.

***************************************************************************.

Prijave i informacije:

Telefon: +385 | 98 131 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 7 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 5 dana prije putovanja.

Službena valuta je Konvertibilna marka. (1 LEI ~ 1,55 KN)

Putovanje će biti održano u skladu s preporukama HZJZ!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!