This tour has expired
Garantirani polazak!

Halloween u čarobnom Sarajevu + Bosanska piramida 🇧🇦

Datum:
dana 31. 10. - 01.11.
Prijevoz:
POLAZAK: Prelog, Čakovec, Zagreb
Tour Type:
Halloween
Grupa:
8 putnika
Trajanje:
2 dana

690.00 Kn

Ovaj Halloween provesti ćemo se kao nikada dosad! Prošetat ćemo Barščaršijom, jesti poznate sarajevske ćevape, piti kafu, maskirati se u najstrašnije kostime, večerati uz bosansku muziku i istražiti u dva dana sve ljepote Sarajeva!

Usput ćemo se odvesti do Visokog i provjeriti čarobnu energiju koja proizlazi iz piramida starijih više od 10.000 godina!

MJESTA: 8

Datum: 31.10. – 01.11.

 

 

Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

PLAN PUTOVANJA

Prošetat ćemo Barščaršijom, jesti poznate sarajevske ćevape, piti kafu, maskirati se u najstrašnije kostime, večerati uz bosansku muziku i istražiti u dva dana sve ljepote Sarajeva!
 

PAKET UKLJUČUJE:

● Prijevoz Potepuh kombijem visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Sarajevo – Čakovec
● Jedno noćenje u SUPERIOR dvokrevetnim sobama, u Hotelu Hollywood s 4*
● Polupansion (večera i doručak)
● Razgled i pratnju po programu agencije s lokalnim vodičem
● Licenciranog turističkog pratitelja
● Korištenje bazena, fitnessa i saune
● Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
● Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 670,00 kuna

Mjesta su ograničena na 8 putnika !

Granice su otvorene, nema samoizolacija, testa i karantena ‼️
🔖 U slučaju otkaza putovanja od strane agencije, momentalni povrat novca ‼️
 

______________________________________________________

Obvezna doplata: boravišna taksa: 5 KM

Cijena ne uključuje: osobne troškove hrane i pića, putno osiguranje, ulaznice za muzeje i kulturne znamenitosti.

 

  • VRIJEDNOST VIŠE – Odlazak do BOSANSKE PIRAMIDE SUNCA! ☀️

Bosanska dolina piramida je najveći svjetski kompleks piramidalnih građevina. Sastoji se od Bosanske piramide Sunca (Visočica) koja je, s visinom od više od 220 metara, znatno viša od Keopsove piramide, zatim Bosanske piramide Mjeseca (Plješevica) visoke 190 metara, Piramide bosanskog Zmaja (Buci) od 90 metara, te obrađenih uzvišenja Hrama Majke Zemlje (Krstac) i Piramide Ljubavi (Cemerac).

Piramide Sunca, Mjeseca i Zmaja formiraju pravilan jednakostraničan trougao s međusobnom udaljenošću vrhova od 2.170 metara. Orijentacija stranica svih piramida je pravilna, prema kosmičkom sjeveru. U Zaključcima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida u augustu 2008. pedeset pet vodećih svjetskih stručnjaka iz 13 zemalja je zaključilo da su “bosanske piramide arheološki fenomen kojeg treba intenzivno istraživati.”

Georadarska i termalna snimanja piramida su potvrdila postojanje prolaza i prostorija unutar piramida. Analize uzoraka blokova s Bosanske piramide Sunca na institutima za materijale u BiH, Francuskoj i Italiji su pokazale da je riječ o betonu najbolje kvalitete, kojim je prekrivena piramida. Prema radiokarbonskim analizama provedenim 2011. u Poljskoj i pedološkim analizama (2006.) bosanske piramide su građene prije vise od 10.000 godina. Podzemni labirint ispod Visokog se pruža desetine kilometara i sastoji se od prolaza, prostorija i vjestačkih podzemnih jezera.

Istraživanja su započeta u aprilu 2005. kada je antropolog dr. sci. Semir Osmanagić postavio hipotezu o postojanju kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela, a nastavljena 2006. formiranjem neprofitne Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Danas je ovo istraživanje najveći svjetski arheološki projekt koji privlači desetine hiljada turista u Visoko (BiH) svake godine.

  • Izlet u dolinu bosanskih piramida je u cijeni, dok ćete tamo imati samostalno vrijeme od 2 sata za istraživanje po želji.

______________________________

Polazak:

● ČAKOVEC – 05:00 (Dvorana GOC-a, parking)
● MALA SUBOTICA 05:15 (Božo Pub)
● PRELOG – 05:30 (DG Sport)
● ZAGREB – 07:00 (Buzet)

 

PLAN PUTA: 

1. dan – ČAKOVEC / SARAJEVO

Polazak iz Čakovca u 05:00 sati te nastavak puta prema Zagrebu. Vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu uz druženje putnika te kraćih pauza za odmor. Slijedi ugodna vožnja do prijestolnice Bosne i Hercegovine – Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u ranim popodnevnim satima. Smještaj u Hotel Hollywood i kraći odmor. Odlazak s lokalnim vodičem do BAŠČARŠIJE kroz koju ćemo upoznati staru povijesnu jezgru, mostove na rijeci MILJACKI, PRINCIPOV MOST, VIJEĆNICU, KATEDRALU, DŽAMIJE …Obavezno ćemo probati SARAJEVSKE ĆEVAPE. Nakon obilaska slobodno poslijepodne za kupovinu ili ispijanje kavice u jednom od prekrasnih kafića na Baščaršiji. Odlazak do hotela na Ilidži. Priprema za party i dernek po želji. Slobodna večer za kupanje i uživanje u Sarajevu. Večera. Party i noćenje.

 

2. dan – SARAJEVO / VISOKO / ČAKOVEC

Jutarnji doručak. Slobodno vrijeme za jutarnje kupanje. Odjava iz hotela oko 11:00 sati.. Slijedi posjet jednoj od najspektakularnijih tajni u Europi “BOSANSKOJ PIRAMIDI SUNCA” gdje se nalazi nekoliko piramida starijih više od 10 000 godina koje skrivaju mnošto labirinata. Dokazano je da je frekvencija u tim prostorima na minimum te postoji mnoštvo ljudi koji tvrde da ih je podzemna energija izliječila od teških bolesti. Živi bili, pa vidjeli. Slobodno vrijeme za istraživanje Visokog. Polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u pristojnim večernjim satima.

***************************************************************************.

PRIJAVE I INFORMACIJE:

Telefon: +385 | 98 131 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 7 dana prije putovanja.

Službena valuta je Konvertibilna marka. (1 KM ~ 4 KN)

Putovanje će biti održano u skladu s preporukama HZJZ!

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!