This tour has expired
Garantirani polazak!

Prvi dan Proljeća: Kopački rit & ZOO / Aquarium Osijek

Datum:
dana 21.03. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Čakovec, Mala Subotica, Prelog
Tour Type:
Izlet u prirodu
Grupa:
30 putnika
Trajanje:
1 dan

270.00 Kn

Poželjeli ste se odmora u netaknutoj prirodi, baš kao iz filma? Ne morate razmišljati o dalekim i skupim, pomalo nedostižnim destinacijama. Hrvatska je dom jednom od najljepših prirodnih bogatstva svijeta, a među njima pronašao se i jedan poseban biser – Park prirode Kopački rit.

Na PRVI DAN PROLJEĆA odlazimo u prekrasnu Baranju u kojoj ćemo pješice te brodom istražiti najstariji hrvatski Park prirode. Okruženi nikad viđenim biljnim i životinjskim vrstama krećemo u još jednu avanturu… 💚

Poslijepodne je rezervirano za NAJVEĆI ZOO U HRVATSKOJ s mnogobrojnim životinjama (Lav, Tigar, Krokodil, Mufloni, Krokodili, Zebre, Žirafe, Anakonde), a ujedno ćemo istražiti i unutarnji Terarij te Aquarium. Zvuči kao jedan odličan obiteljski izlet za sami početak proljeća. 🍃🌳


Posjet Parku prirode “Kopački rit” + Najveći ZOO u Hrvatskoj  uključenim ulaznicama= 270 kn

Datum:

Nedjelja: 21.03.


Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Kopački je rit park prirode, smješten u kutu što ga čini rijeka Dunav sa svojim pritokom Dravom. Ovisno o vodostaju, vode tih dviju rijeka neprestano oblikuju i mijenjaju izgled Rita, stvarajući prekrasan mozaik jezera, kanala, bara i greda, poplavnih šuma, trščaka i vlažnih livada. To je jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi, a Posebni zoološki rezervat najvrjedniji je dio Parka. Područje Kopačkoga rita karakterizira iznimna ljepota krajobraza i velika biološka raznolikost. Cijeli je Rit nadaleko poznat kao stanište brojnim pticama močvaricama, populaciji običnoga jelena te osobito orla štekavca, koji je simbol Parka.

                                                                                              (Photography: Pointerstravel team)

PAKET UKLJUČUJE:

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Čakovec – Prelog – Bilje – Osijek – Čakovec
 • Ulaznicu u Park prirode Kopački rit
 • Stručno vodstvo u parku
 • Prezentaciju o Parku prirode Kopački rit
 • Posjet izložbi o flori i fauni Parka
 • Šetnju Šetnicom bijelog lopoča
 • Vožnju brodom (oko 1 sat)
 • Ulaznicu za najveći ZOO u Hrvatskoj + Aquarium
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
 • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 270,00 kuna

Djeca do 15 godina: 250,00 kuna

                                                                                                       (Photography: PP Kopački rit)
 
Cijena ne uključuje: osobne troškove hrane i pića, paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

Polazak:

● VARAŽDIN – 04:40 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)
● ČAKOVEC – 05:00 (Dvorana GOC-a, parking)
● MALA SUBOTICA – 05:15 (Božo Pub)
● PRELOG – 05:30 (DG Sport)
● DONJA DUBRAVA – 05:50 (INA)
● KOPRIVNICA – 06:15 (Autobusni kolodvor)

 

PLAN PUTA: 

Nedjelja, 21.03. – ČAKOVEC / OSIJEK

Polazak u 5:00 sati iz Čakovca te nastavak puta prema Baranji. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Viroviticu uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u Općini Bilje. Hrvatska je dom jednom od najljepših prirodnih bogatstva svijeta, a među njima pronašao se i jedan poseban biser – Park prirode Kopački rit. Smješten na području Baranje, omeđen je dvjema rijekama, Dunavom na istoku i Dravom na jugu. To je službeno prvi Park prirode u Hrvatskoj, a prostire se na više od 17.700 hektara površine, što je gotovo 177 kilometara kvadratnih. od toga gotovo 80 kilometara kvadratnih spada pod Specijalni zoološki rezervat. (punkufer.dnevnik.hr)

 

Puno je razloga zbog kojih biste trebali posjetiti ovo čudo prirode, a samo neki od razloga su više od 140 vrsta ptica koje nastanjuju područje parka, velika biološka raznolikost s više od 2000 bioloških vrsta te spektakularan krajolik koji će vas jednostavno ostaviti bez daha. Nakon početnih prezentacija o samome parku, krenuti ćemo pješice Šetnicom bijelog lopoča uz prekrasne prizore čiste prirode do pristaništa Sakadaš u kojem se ukrcavamo na brod te plovimo po posebnom zoološkom rezervatu. Tijekom plovidbe osigurano je stručno vodstvo. Trajanje plovidbe je nekih sat vremena, a ovisno o vodostaju, može trajati i više sati. Nemojte zaboraviti ponijeti fotoaparat jer šanse da objektivom uhvatite neku od ptica koju nikada dosad niste vidjeli uživo, iznimno su velike.

 

Nakon plovidbe vraćamo se kod prijemnog centra Parka te uzimamo kratku pauzu za ručak. Siti i veseli krećemo do Osijeka prema najvećem ZOO vrtu u Hrvatskoj. Prepun zanimljivih životinja poput LAVA, TIGRA, ŽIRAFA, MEDVJEDA, ČIMPANZA, ZEBRA, KROKODILA, ANAKONDE i drugih pružiti će Vam nevjerojatan pogled na životinjsko carstvo. U sklopu samoga ZOO-a nalazi se još i TERARIJ te AQUARIUM s brojnim životinjama. Slobodno vrijeme za razgled, suvenirnicu i uživanje u parku. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima. (Zahvaljujemo na posuđenim fotografijama: IG Pointertravels, IG Dzambofilm, IG Josipaergo, Pixabay)


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 / 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 3 dana prije putovanja ili do popunjenja mjesta. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.