This tour has expired
Garantirani polazak!

SKRIVENE LJEPOTE JUŽNOG VELEBITA: Kudin most i slapovi Zrmanje ⛵️

Datum:
dana 27.06. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Čakovec, Varaždin, Zagreb
Tour Type:
Izlet u prirodu
Grupa:
30 putnika
Trajanje:
1 dan

280.00 Kn

KUDIN MOST, PRVO KUPANJE TE KRSTARENJE ZRMANJOM! 🌞

Nemojte svi navaliti, ali… Kudin most je jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj za izlet! 😍


Pošto smo prvi autobus popunili u rekordnom roku, evo novog datuma. 

Za početak odlazimo pogledati najromantičniju priču ikada ispričanu u kojoj je momak po imenu Kuda sam izgradio kameni most kako bi stigao do svoje ljubavi. Izlet ćemo nastaviti šetnjom kroz prekrasnu prirodu te možebitno prvo ljetno kupanje na rijeci Zrmanji s dobrim društvom. Slijedi nam kušanje tradicionalnih delicija ovog kraja, a zatim vrhunac dana doživljavamo u Obrovcu gdje nas čeka brod koji će nas provesti kanjonom rijeke Zrmanje i pokazati nam zašto je nazivaju najljepšom rijekom u Hrvatskoj.


FIRST MINUTE CIJENA = 280 kuna ✅


Datum:

Nedjelja, 27.06. | Prijave u tijeku …

Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča. Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

 

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju – rezervirajte nedjelju 30.05. i pođite s nama u avanturu života. (punkufer.dnevnik.hr)

 

                                                                                      (Photography: https://tz-obrovac.hr/)

 

PAKET UKLJUČUJE:

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Čakovec – Golubić – Obrovac – Starigrad – Čakovec
 • Izlet u Muškovce, jedno od najljepših prirodnih mjesta u Hrvatskoj te Berberovom buku
 • Posjet Kudinom mostu, poznat po najvećoj ljubavnoj priči
 • Ulaznicu u PP Velebit – NOVO!
 • Piće dobrodošlice
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
 • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 280,00 kuna

                                                                                 (Photography: Maja Sernhorst Ljubičić)
 
Cijena ne uključuje:
 • Osobne troškove hrane i pića
 • Plovidbu brodom po kanjonu Zrmanje uz usputne stanice – 150,00 kuna (po želji,plaćanje na brodu)
 • Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

POLAZAK:

● DONJA DUBRAVA – 02:40 (INA benzinska)
● PRELOG – 03:00 (DG Sport)
● MALA SUBOTICA – 03:15 (Božo Pub) 

● ČAKOVEC – 03:30 (Dvorana GOC-a, parking)
● VARAŽDIN – 03:45 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)
● ZAGREB – 04:45 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu)


PLAN PUTA: 

Nedjelja, 27.06. | ČAKOVEC / GOLUBIĆ / OBROVAC

Polazak autobusa u 3:00 sati (ZBOG VRUĆINA) iz Preloga te nastavak puta prema jugu. Vožnja ugodnim turističkim autobusom u smjeru Svetog Roka te dalje lokalnom cestom do Gračaca i mjesta Golubić, koje je polazišna točka za pješački dolazak do Kudinog mosta na rijeci Krupi. Rijeka Krupa je najveća pritoka Zrmanje, a njezinih 11 kilometara dužine ukrašeno je s čak 19 slapova. Međutim, glavna znamenitost ove, u južnim padinama Velebita, skrivene ljepotice je kameni most sagrađen prije više od 200 godina. Mladić po imenu Kude, kako bi došao do djevojke koju je volio, sagradio je u suhodizu most te kroz 12 lukova i isto toliko kamenih stupova spojio je dvije obale rijeke Krupe. Iz mjesta Golubić spuštamo se prirodnom stazom u kanjon Krupe. Po dolasku do Kudinog mosta, kraće slobodno vrijeme za fotografiranje prirodnih znamenitosti. Povratak istom stazom uzbrdo. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja prema Muškovcima do restorana “Slapovi Zrmanje“. Slobodno vrijeme za ručak (doplata na licu mjesta – janjetina, ćevapi, ribe, peka) i šetnju prekrasnom prirodom te možebitno prvo ovogodišnje kupanje na rijeci Zrmanji s ostatkom društva. Preporučamo i kušanje tradicionalnih delicija ovog kraja (smokvenjaci, ušećerene mendule, pandulete, torta od rogača…) Nakon ugodnog druženja, slijedi polazak prema Obrovcu gdje nas čeka brod koji će nas provesti kanjonom rijeke Zrmanje i pokazati nam zašto je nazivaju najljepšom rijekom u Hrvatskoj. Vožnja traje nekih 2-3 sata uz usputne stanice za kupanje po želji (preporučamo kupaći i ručnik). Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu karbonatnu podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj, stoga je zaštićen kao značajni krajobraz i svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. U poslijepodnevnim satima stižemo do Starigrada gdje se ukrcavamo u autobus odakle kreće polazak prema Međimurju. Dolazak je predviđen u kasnijim večernjim satima.

NAPOMENA:

Pješačka ruta Kudin most traje dva do tri sata. Obavezna je sportska, stabilna i čvrsta obuća udobna za hodanje i spuštanje po neravnom terenu (dio staze je tzv. kozja staza). Molimo ponijeti sa sobom kremu za zaštitu od sunca, ručnik, kupaći te dovoljno vode.


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 – 2364
E-mail: info@potepuh.hr

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 35 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️