This tour has expired
Garantirani polazak!

Upoznajte ljepote Hrvatskog zagorja 🏰

Datum:
dana 28.03. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Čakovec, Mala Subotica, Prelog
Tour Type:
Izlet u prirodu
Grupa:
30 putnika
Trajanje:
1 dan

200.00 Kn

Posljednji vikend prije Uskrsa rezervirali smo za zavičajne LJEPOTE HRVATSKOG ZAGORJA! 🕌

Posjetiti ćemo jedan od najljepših dvoraca Hrvatske – DVOR TRAKOŠĆAN, diviti se nestvarnoj ljepoti ZAGORSKOG DISNEYLANDA, poznatijeg kao lego dvorac pod imenom EMPIREJ, otići u rodnu kuću JOSIPA BROZA TITA te za kraj degustirati najbolje sorte zagorskih vina na VUGLEC BREGU. 💚


Posjet DVORU TRAKOŠĆAN + DVORCU EMPIREJ + MUZEJU KUMROVEC + VUGLEC BREGU = 200 kn ✅

Datum:

Nedjelja: 28.03.


Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Zeleni bregi, utvrde, dvorci i kurije, šumske šetnice i planinarske staze, muzeji, burna povijest – sve to vam je Zagorje… Lepe ti je lepe ti je Zagorje zelene, kaže zagorska popevka, prenoseći čar zagorskih brega u slušateljeve misli.

 

U turističkom smislu, Zagorje je nezaobilazna točka posjetitelja koje zanima povijest, kultura, wellness i spa, odmor i rekreacija. Ovdje zaista svatko može pronaći nešto za sebe – hedonisti će uživati u blagodatima wellnessa, selfnessa i spa, avanturisti u vožnji quadovima po obroncima zagorskih brega ili paraglidingu, rekreativci će uživati u biciklističkim, konjičkim ili pješačko-planinarskim stazama, a gurmani u bogatoj gastro ponudi zagorskih restorana. Ukratko, to je bajka u koja stvarna ličnost upoznaje Zagorje na dlanu. (http://hotspots.net.hr)

                                                                    (Photography: DVORAC TRAKOŠĆAN / vuglec-breg.hr)

PAKET UKLJUČUJE:

 • Prijevoz autobusom  visoke turističke klase relaciji Čakovec – Trakošćan – Krapinske Toplice – Čakovec
 • Posjet dvorcu Trakošćanu (slobodno vrijeme)
 • Posjet dvorcu Empireju (slobodno vrijeme)
 • Posjet i ulaznicu za Muzej “Staro selo” Kumrovec
 • Posjet Vuglec bregu (slobodno vrijeme)
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
 • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 200,00 kuna

Djeca do 15 godina: 150,00 kuna

                                                                     (Photography: DVORAC EMPIREJ / dvorac – empirej.com)
 
Cijena ne uključuje:
 • Osobne troškove hrane i pića,
 • Muzej u Trakošćanu (uz doplatu, po želji – 40 kn),
 • Degustaciju vina na Vuglec bregu (uz doplatu, po želji – 75 kn),
 • Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

Polazak:

● PRELOG – 07:00 (DG Sport)
● MALA SUBOTICA – 07:15 (Božo Pub)
● ČAKOVEC – 07:30 (Dvorana GOC-a, parking)
● VARAŽDIN – 07:45 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)

 

PLAN PUTA: 

Nedjelja, 28.03. – ČAKOVEC / HRVATSKO ZAGORJE

Polazak u 9:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Hrvatskom Zagorju. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Ivanec uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u TRAKOŠĆANU. Dvor Trakošćan je kulturno dobro, zaštićena je povijesna cjelina koja se sastoji od dvorca, građevina uz dvorac, perivoja i park šume s jezerom. Dvorac je danas jedan od rijetkih objekata u Hrvatskoj sa sačuvanom vlastitom građom, povijesno usko vezanom uz arhitektonski okvir i život njegovih vlasnika. Tamo ćemo provesti nekih dva sata, a slobodno vrijeme možete iskoristiti za posjet muzeju, šetnju kroz šumu ili oko jezera te za fotografiranje prekrasne prirode.

 

Slijedi okupljanje grupe i polazak prema DVORCU EMPIREJ. Na zelenom brežuljku Hrvatskog Zagorja, okružen stoljetnom šumom, nalazi se dvorac Empirej. Zagorski DISNEYLAND ili lego dvorac, kako ga danas nazivaju djelo je zagorskoga poduzetnika Mije Habulinca koji je dobio inspirativnu ideju za izgradnju: „Bio sam s djecom u Austriji kad sam vidio lego-minijature austrijskih dvoraca. Kćerima sam predložio da naprave svoju maketu. Nisam odmah znao da ću graditi dvorac. Maketa je neko vrijeme stajala složena. Moja prvobitna ideja bila je da izgradim klijet na brijegu. Budući da mi arhitekt nije ponudio neko zadovoljavajuće rješenje, sjetio sam se makete. Dao sam mu predložak i napravio je projektnu dokumentaciju“ rekao je Mijo za pressedan.unin.hr. Danas ovaj prekrasan dvorac služi isključivo kao romantični prostor za vjenčanja koji zrači mistikom i omogućava bijeg od očiju javnosti, a ponekad i stvarnosti. Možete ih kontaktirati i dogovoriti neobvezujući obilazak, te uz cvrkut ptica, a možda i druženjem sa srnama, postanite na trenutak dijelom te priče (KONTAKT: info@dvorac-empirej.com, dvorac-empirej.com). Tamo ćemo provesti nekih pola sata, prošetati uz dvorac, napraviti prekrasne fotografije, neki će dogovoriti mjesto vjenčanja te se vraćamo u autobus.

 

Sljedeće odredište je Muzej “Staro selo” KUMROVEC koje se danas prostire na površini od 128.107 m2. Na tom prostoru nalazi se obnovljena stara jezgra naselja Kumrovec, Vila Kumrovec (rezidencijalni objekt Josipa Broza Tita) sa pripadajućim arboretumom, kasnobarokna kurija grofova Erdödy te livade i obradive površine. Obnovljena stara jezgra Kumrovca prostire se na 39.261 m2 površine. Na tom prostoru rekonstruiran je i restauriran 21 stambeni objekt (hiže mazanke ili hiže zidanke), stara pučka škola, 10 gospodarskih zgrada i 9 pratećih objekata (2 svinjca, 2 spremišta za kukuruz, 5 bunara). Na samome ulazu u Muzej “Staro selo” Kumrovec nalazi se rodna kuća Josipa Broza Tita, koja u arhitektonskom smislu predstavlja primjer zadružne kuća zidane u kamenu lomljencu i reprezentativan je primjer kuće hiže zidanke. U unutrašnjosti kuće nalaze se etnografski postav osmišljen na način zornog prikaza stambenog prostora tradicijske zagorske kuće sa kraja 19. st. te izložba posjeta Josipa Broza Tita rodnom Kumrovcu nakon 1945. godine. Jezgra naselja Kumrovec danas je zapravo Muzej “Staro selo” Kumrovec u kojem se nalaze očuvani objekti sa prikazima tradicijskih obrta i običaja. Tako posjetitelji Muzeja mogu upoznati kovački obrt, lončarstvo, kožarstvo, izradu licitara, izradu dječjih drvenih igračaka, običaj zagorske svadbe, izradu domaćeg lanenog platna i drugo.

 

Posljednje naše odredište biti će VUGLEC BREG u srcu Zagorja koji se smjestio na jednom od najljepših zagorskih brega. Idealno izletište za odmor i opuštanje od gradske buke. Ovdje će vas sve vratiti u prošlost jer se njeguje tradicija koja je postojala u selima Hrvatskog zagorja, koja je do prije 50-ak godina još aktivno postojala u životima mještana. Obitelj Vuglec tu je tradiciju htjela ostaviti na životu, pa je imanje posvetila upravo tome. Turističko selo Vuglec breg prostire se na preko 12 hektara površine, a njegov vrh na 300 je metara visine. Pogled koji se pruža s njega upravo je ono što treba za odmor u prirodi, pogled na zelenilo, vinograde, kuće, kleti i crkvice. Ovdje ćemo imati slobodno vrijeme za uživanje uz kapljicu vina, odmor uz prekrasni pogled, a uz doplatu (75 kn) možete i degustirati tri vrste vina te saznati sve o najnagrađivanijima sortama ovog podneblja.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima.

 

 


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 / 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 2 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.