This tour has expired
Garantirani polazak!

MANCHESTER: Man. City – Dinamo

Datum:
01.10. - 03.10.
Prijevoz:
Avion
Tour Type:
Sport & Kultura
Grupa:
do 10 osoba
Trajanje:
3 dana

4,900.00 kn 4,300.00 kn

Individualno putovanje u grad nogometa, ugljena i vode. Jedini grad na svijetu gdje lokalno stanovništvo govori čak 153 svjetska jezika. Posjetit ćemo utakmicu najbogatijeg nogometnog kluba na svijetu i zagrebačkog Dinama te razgledati fascinantnu kulturu Manchestera.

Discount:

Nema na zalihi

Special offer

Opis

PLAN PUTOVANJA

LIGA PRVAKA // MAN. CITY – DINAMO //

Kao što i znate, također za Vas organiziramo individualna putovanja u kojima možete uživati sami ili sa svojim prijateljima. Dosta sportskih zaljubljenika pitalo nas je za utakmicu Lige prvaka u Manchesteru između najbogatijeg kluba na svijetu, domaćeg Man. Cityja i zagrebačkog Dinama, pa evo što smo iskombinirali za sve navijače plavih.

 

PAKET UKLJUČUJE:
● Prijevoz avionom na relaciji – Zagreb – Manchester – Zagreb (s jednim stajanjem)
● Ulaznica za utakmicu (sektor Dinama)
● Dva noćenja u Manchesteru, blizu centra u hotelu s 3*
● Ručna prtljaga do 10 kg
● Osiguranje od odgovornosti i jamčevine
● Organizacija puta

 

CIJENA: 4300,00 kuna

 

Cijena ne uključuje: javni prijevoz, osobne troškove hrane i pića, dodatno zdravstveno i putno osiguranje.

 

ZANIMLJIVOSTI:

U Manchesteru živi preko 500 tisuća stanovnika, a jezična je raznolikost u ovome gradu veća nego u brojnim zemljama svijeta pa tako ovdje možete čuti više od 153 jezika. Manchester, treći najveći engleski grad po veličini osim što je poznat po jednom od najboljih nogometnih klubova na svijetu ujedno je i grad s najbrojnijom studentskom populacijom u Europi poznat po odličnim zabavnim sadržajima te slikovitim knjižnicama.

U Manchesteru možete vidjeti slavnu knjižnicu “Chetham Library”, najstariju javnu knjižnicu u engleskom govornom području. Manchester je i mjesto gdje su se po prvi puta 1904. Susreli Henry Royce i Charles Rolls dok je upravo u ovome gradu 1830. godine utemljena i prva željeznička stanica.

Dom nezavisne glazbe, alternativne kulture i brojnih festivala
Manchester se prošle godine pojavio na Lonely Planet listi “Best in 2016”. Ovo je grad koji doslovno očarava svojom kulturom i i umjetnošću te raznovrsnom klupskom scenom i otkačenim barovima. Manchester je domovina nezavisne glazbe i nekih od najpoznatijih svjetskih bendova ovog pravca poput The Smiths, Joy Division, New Order, The Stone Roses, Oasis. Kada ovoj bogatoj povijesti glazbe dodamo i brojne festivale kao što su: Bluedot, Parklife, Sounds from The Other City, Manchester Pride teško je ne poželjeti biti dio ove atmosfere barem za vikend.

Manchester kao odličan izbor i za solo putnike
Prijateljski raspoloženi stanovnici Manchestera te odlična atmosfera u gradu dodatna je motivacija i za solo putnike koji će ovdje lako steći nove prijatelje, osobito tijekom vikenda. S aerodroma do centra grada dolazi se vrlo jednostavno vlakom, a vožnja traje svega 20 minuta.

Većina gradskih hotela udaljena je svega 5 do 15 minuta od stanica Manchester Central i Manchester Picadilly – obje lako dostupne vlakovima koji voze s aerodroma. Grad također nudi besplatan Metroshuttle prijevoz koji povezuje glavne željezničke postaje u gradu, shopping zone i druge atraktivne lokacije u gradu.

Jedna od najzanimljivijih gradskih lokacija je zasigurno Castlefield koji se razvio iz nekadašnje rimske utvrde te je početkom devedesetih godina pretvoren u središte barova i restorana. Osobito je slikovit zbog brojnih kanala, vijadukata i željezničkih mostova koji vode u bogatu povijest grada koji je nekoć bio i središte industrijske revolucije.

Što još vidjeti u Manchesteru?

1. U Manchesteru se nalaze dva širom svijeta poznata nogometna kluba, međusobni rivali – Manchester City i Manchester United. Svakako morate posjetiti stadion Manchester Uniteda, Old Trafford, u sklopu kojeg se nalazi i muzej.

2. Vrtovi Piccadilly su idealno mjesto za uživanje na prekrasnoj zelenoj travi, promatranje ljudi u prolazu te općenito za doživjeti gradsku svakodnevicu. Ovdje je uvijek živo, a vrtovi su savršeno mjesto za piknik i ručak.

3. Tražite li boemsku atmosferu posjetite dio grada Northern Quarter, poznat po nekonvencionalnim barovima i tradicionalnim pubovima te odlično noćnoj zabavi.

Ova četvrt je uvijek bila poznata i po malim trgovinama koje prodaju najčudnovatije i rijetke proizvode; od retro odjeće i rijetkih vinil ploča, stripova i društvenih igara, skate daski, hipster bicikala do neobičnih umjetnina. Ovdje je također mnogo lokacija koje će vas oduševiti nastupima bendova uživo, a neka od najpopularnijih mjesta su svakako: Band on the wall, Night & Day cafe, Dry bar i Matt & Phreds Jazz bar.

4. Manchester Craft & Design Centar odlično je mjesto za uživanje u umjetnosti i kupovini istodobno. Ovdje ćete pronaći unikatne suvenire i bezbroj mogućnosti za uslikati živopisne fotografije.

5. Affleck’s Palace bi trebali posjetiti ljubitelji vintage ukrasa kao i ljubitelji eksperimentalnog kazališta. Ovdje se mogu pronaći kostimi kakve god poželite, punk detalji, rockerski ukrasi, proizvodi od konoplje i saloni za tetoviranje. U prizemlju palače nalazi se kazalište ”3-Minute Theatre” gdje vas svaki dan očekuje nešto novo i drugačije.

6. Muzej znanosti i industrije smjestio se na lokaciji najstarije željezničke postaje na svijetu te nudi brojne zanimljive priče o industrijskim počecima grada kao i nevjerojatnim znanstvenim dostignućima. Za vikend ovdje možete isprobati i vožnju parnim vlakom.

7. Gradska vijećnica – najlijepši je primjer viktorijanske gradnje u Velikoj Britaniji. Smatra se jednim od arhitektonskih čuda Manchestera koje je podigao Alfred Waterhouse 1877. godine.

8. John Ryland’s Library jedna od najljepših britanskih knjižnica građena u viktorijansko – gotičkom stilu. Po svojoj unutrašnjosti podsjeća na unutrašnjost dvorca iz filma Harry Pottera. Knjižnica posjeduje jednu od najvećih kolekcija rukopisa uključujući i najstariji segment Novog zavjeta koji je tiskan u Gutembergovoj tiskari.

9. Munchester Opera house jedno od glavnih kazališta u Manchesteru smješteno u Quay Streetu. Ovdje se izvode najbolji mjuzikli, opere, baletne predstave i poznata izvedba Božićne pantomime.

10. Fletcher Moss botanički park također je jedno od omiljenih okupljališta stanovnika Manchestera. Uz divan biljni i životinjski svijet ovdje se nalaze i tereni za ragbi, nogomet i tenis.

11. Contact – zajednički javni prostor vođen od dobrotovorne udruge koja polušava kazalište približiti širim masama. Naglasak stavlja na mlade nadarene ljude siromašnije pozadine i njihov proboj na kazališne daske. Ovdje možete doživjeti odlične alternativne evente, kabarete, komedije, literarne večeri…

12. The Lowry — omiljena turistička atrakcija i arhitektonsko čudo izrađeno od stakla i metala na predivnoj obalnoj lokaciji Salford Quaya. Ovdje se nalaze dva kazališta i prostor za izložbu. Nakon predstava i izložba možete uživati i u odličnim restoranima i barovima s pogledom na Manchester Ship Canal. (credit to punkufer.hr)

 

***************************************************************************.

Prijave i informacije:

Potepuh: 098-131-2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Izlet mora biti plaćen u cijelosti (100 %) najkasnije 3 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti kreditnim i debitnim karticama, virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 45 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama.