This tour has expired
Garantirani polazak!

Nova godina u Sarajevu ❤️

Datum:
31. 12. - 03. 01.
Prijevoz:
POLAZAK: Prelog, Čakovec, Koprivnica
Tour Type:
Novogodišnje putovanje
Grupa:
40 putnika
Trajanje:
4 dana

980.00 Kn

PARTY SARAJEVO!
Brige na stranu, mozak na pašu i što prije zaboraviti 2020. godinu! To je naš plan za 4 luda dana u Sarajevu.
Prošetati ćemo Barščaršijom, jesti poznate sarajevske ćevape, piti kafu i istražiti u četiri dana sve ljepote Sarajeva!
 
Datum:
31.12. – 03.01. | 4 dana | 980 kn | Hotel 4*
Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Brige na stranu, mozak na pašu i što prije zaboraviti 2020. godinu! To je naš plan za ludi romantičan vikend u Sarajevu.
Prošetati ćemo Barščaršijom, jesti poznate sarajevske ćevape, piti kafu i istražiti u dva dana sve ljepote Sarajeva i Mostara!
 

PAKET UKLJUČUJE:

● Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Sarajevo – Prelog
● Tri noćenja u dvokrevetnim sobama, u Hotelu Hollywood s 4*
● Uključeni servirani doručak 3x
● Razgled i pratnju po programu agencije s voditeljem putovanja autobusom i pješice
● Neograničeno korištenje bazena, fitnessa i saune
● Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
● Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 690,00 kuna

Cijena nakon 20.09.: 890,00 kuna

 


Granice su otvorene, nema samoizolacija, testa i karantena ‼️

🔖 U slučaju otkaza putovanja od strane agencije, momentalni povrat novca ‼️


Obvezna doplata: boravišna taksa: 5

Mogućnost doplate: Večera – 10 eura / noći  [PREPORUKA]

Cijena ne uključuje: osobne troškove hrane i pića, putno osiguranje, ulaznice za muzeje i kulturne znamenitosti, rezervacija prvih mjesta u autobusu (50 kn /sjedalu), Awaz Twist Tower – 2 KM


Fakultative:

  •  “TITOV BUNKER” : 20€ (s uključenom ulaznicom)   ||  #TOP #PREPORUKA

Atomska ratna komanda, također poznata kao ARK ili Titov bunker je bivši nuklearni bunker i vojni komandni centar koji se nalazi u blizini grada Konjica u Bosni i Hercegovini. Napravljen da zaštiti jugoslovenskog predsjednika Josipa Broza Tita i do 350 članova njegovog užeg kruga u slučaju atomskog sukoba. Struktura se sastoji od stambenih područja, konferencijske sale, kancelarije, i drugih oblasti. Bunker je ostalo državna tajna sve do raspada Jugoslavije u 1990-ih.

Izgrađen između 1953. i 1979. godine unutar brda u podnožju planine Zlatar, ARK je najveće atomsko sklonište, i jedan od najvećih podzemnih objekata ikada izgrađenih u bivšoj Jugoslaviji. Za više od deset godina nakon njegovog završetka, to je bio najtajnija vojna instalacija u zemlji. Svi građevinski radnici su pažljivo odabirani i provjereni, potpisivali ugovor šutnje, a svi članovi osoblja prolazili su najveću sigurnosnu provjeru. Godine 1979., posao je završen nakon 26 godina i potrošenih 4,6 milijardi američkih dolara u troškove izgradnje.

 

  • “JAJCE & TRAVNIK” : BESPLATNO (ukoliko uzmete Titov bunker)  ||  #TOP #PREPORUKA

Travnik je jedan od najbolje očuvanih gradova iz osmanskih vremena. Na ovom području nalazi se 28 zaštićenih kulturno-historijskih građevina. Među najvažnijim od njih svakako je čuvena Travnička tvrđava sagrađena još u 15. stoljeću a nadograđena nakon osmanskog osvajanja. U sklopu Travničke tvrđave nalazi se jako interesantan historijsko-etnološki muzej.

Pored tvrđave posjetit ćemo jedinstvenu Sulejmaniju, odnosno Šarenu džamiju. Pored prekrasnih dekorativnih arabesknih elemenata koji je krase, poznata je i kao jedina džamija u BiH koja u svom sklopu sadrži bezistan. Vrijedna posjete je svakako i Elči Ibrahim-Pašina medresa izgrađena daleke 1705. godine. Travnik je poznat i kao jedini grad u BiH koji ima dvije sahat-kule (jedna u Gornjoj čaršiji, izgrađena uz Hadži Ali-beegovu džamiju i druga na Musali).

Travnik je poznat i po tome što je rodno mjesto Ive Andrića, jugoslavenskog romanopisca i  dobitnika Nobelove nagrade za književnost iz 1961. godine. Ulaz u rodnu kuću Ive Andrića je opcionalan. Nezaobilazno u ovome gradu je ĆEVABDŽINICA HARI koja je poznata kao mjesto s NAJBOLJIM ĆEVAPIMA NA SVIJETU!

Ovaj šarmantni grad poznat je i po lijepoj maloj rijeci koju nazivamo Plava Voda, smještenoj točno u centru grada. Tik uz rijeku nalazi se čuvena Lutvina kafana u kojoj možete probati najbolju bosansku kahvu i čuti priču o Lutvinoj (Rudolfovoj) kafi.

Nakon posjeta Travniku, nastavit ćemo prema Jajcu, glavnom gradu nezavisne srednjovjekovne Kraljevine Bosne. Jajce je poznato kao grad kamena, svjetla i vode. Ovaj grad-muzej pod otvorenim nebom, sagrađen je na obalama rijeka Plive i Vrbasa.  Stari grad Jajce kandidat je za UNESCO-ovu svjetsku baštinu, a zasigurno ćete shvatiti zbog čega kada otkrijete njegove čari i misterioznu i bogatu povijest koja privlači turiste širom svijeta.

U Jajcu ćemo prvo posjetiti najistaknutiji dio grada, njegov zaštitni znak, veličanstven vodopad, visok 18 metara, mjesto na kojem se rijeka Pliva naglo sliva u rijeku Vrbas. Vodopad Jajce dominira središtem Starog grada, što ovo mjesto čini jedinstvenim i jedinim gradom na svijetu koji u svom centru ima nevjerojatni vodopad.

U ovom malom gradu vidi se nevjerovatna sinteza četiri carstva: rimsko, bizantsko, osmansko i austrougarsko, tri kraljevstva: bosansko, ugarsko i jugoslavensko, tri svjetske monoteističke religije: kršćanstvo (pravoslavlje i katolicizam), islam i judaizam, i različitih arhitektonskih stilova. Tvrđava Jajce sa svojim dugim obrambenim zidinama bila je uporište grada, nekadašnje kraljevske prijestolnice i posljednje teritorijalno vlasništvo Kraljevine Bosne. To je jedan od najprepoznatljivijih simbola Jajca, a vjeruje se da je izgrađena još u 13. stoljeću.

U blizini katakombi, vidjet ćemo i Crkvu sv. Marije i Toranj sv. Luke koji predstavlja jedini preživjeli srednjovjekovni toranj u kontinentalnom dijelu Balkana, kao i čuvenu “žensku džamiju”.

Jajce je bilo veoma važan grad i u povijesti Jugoslavije nakon što je tamo održana Druga konferencija antifašističkog vijeća za narodno oslobođenje Jugoslavije (AVNOJ) kojom je uspostavljena Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija.

_____________________________________________________

Polazak:

● ČAKOVEC – 02:00 (Dvorana GOC-a, parking)
● MALA SUBOTICA 02:15 (Božo Pub)
● PRELOG – 02:30 (DG Sport)
● KOPRIVNICA – 03:30 (KTC zaobilaznica, benzinska)


PLAN PUTA: 

1. dan – ČAKOVEC / SARAJEVO

Polazak iz Čakovca u 02:00 sata te nastavak puta prema Koprivnici. Vožnja kroz Hrvatsku i Bosnu uz gledanje party filmova te kraćih pauza za odmor. Slijedi ugodna vožnja do prijestolnice Bosne i Hercegovine – Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u ranim poslijepodnevnim satima. Smještaj u sobe i priprema za najluđu noć u godini. Slobodno popodne za kupanje u bazenu, pripremu za party i veliko slavlje NOVE GODINE. Noćenje

 

2. dan – SARAJEVO / SRETNA NOVA GODINA

Jutarnji doručak. Slobodan dan za odmaranje od mamurluka. Vrijeme za samostalno istraživanje grada i vlastite aktivnosti. Noćenje.

 

3. dan – SARAJEVO / KONJIC

Jutarnji doručak. Slijedi FAKULTATIVNI IZLET u Konjic gdje se nalazi najčuvanija tajna Jugoslavije – TITOV BUNKER. Posjet bunkeru s lokalnim vodičem na nekihh 1.5h gdje otkrivamo čuvene tajne i nacrte bivše države. Nakon toga, predviđeno je slobodno vrijeme za šetnju i ručak u Konjicu. Povratak u Sarajevo te slijedi panoramski razgled autobusom te orijentacijska šetnja s pratiteljem putovanja BAŠČARŠIJOM kroz koju ćemo upoznati staru povijesnu jezgru, mostove na rijeci MILJACKI, PRINCIPOV MOST, VIJEĆNICU, KATEDRALU, DŽAMIJE …Obavezno ćemo probati SARAJEVSKE ĆEVAPE. Nakon obilaska slobodno poslijepodne za kupovinu ili ispijanje kavice u jednom od prekrasnih kafića na Baščaršiji. Na povratku u hotel posjetiti ćemo jedno od najspektakularnijih građevina u Europi “AVAZ TWIST TOWER” gdje se na visini od 150 metara nalazi vidikovac s kojeg se pruža veličanstven pogled na Sarajevo i okolicu. Povratak u hotel. Noćenje.

 

4. dan – SARAJEVO / TRAVNIK / JAJCE / ČAKOVEC

Jutarnji doručak. Odjava iz hotela. Odlazak prema najboljim ćevapima na svijetu u Travnik te razgled jedinog mjesta na svijetu s vodopadom u centru grada. Okupljanje grupe i polazak prema Međimurju u popodnevnim satima.


Prijave i informacije:

Telefon: +385 | 98 131 2364

E-mail: info@potepuh.hr


PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 10dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 7 dana prije putovanja.

Službena valuta je Konvertibilna marka. (1 KM ~ 4 KN)

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Za ovo putovanje potrebna je važeća osobna iskaznica!