This tour has expired
Garantirani polazak!

OSMO ČUDO SVIJETA: Škocjanske jame 🦇 + Ljubljana 🇸🇮

Datum:
dana 12.09. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Čakovec, Varaždin, Zagreb
Tour Type:
Avanturizam
Grupa:
40 putnika
Trajanje:
1 dan

220.00 Kn

TAJANSTVENO ČUDO PRIRODE Veličanstvene Škocjanske jame i slobodno vrijeme u LJUBLJANI! 🦇⛰

 

Za naše prvo jesensko putovanje u novoj sezoni odabrali smo jednu NEOTKRIVENU destinaciju koja je bila proglašena petom na svjetskom izboru za OSMO ČUDO SVIJETA! Veličanstveni podzemni svijet kakvog nigdje u Europi ne možete vidjeti, potpuno novi i redizajnirani park koji se zbog ograničenog broja gostiju tijekom godine ne smije oglašavati. Na povratku nas čeka SLOBODNO VRIJEME u Ljubljani, a usput ćemo stati i probati “najfinije krafne na svijetu” u TROJANAMA!


FIRST MINUTE CIJENA = 220,00 kuna / djeca = 200,00 kuna ✅


Datum: Nedjelja, 12.09. | Prijave u tijeku …

Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Škocjanske jame: Tajanstveni podzemni svijet u kojem su nekada živjeli ljudi

Jedan od najvećih podzemnih kanjona u svijetu nastao je pod utjecajem rijeke Reke i nalazi se u susjednoj nam Sloveniji, u blizini Trsta. Škocjanske jame 1986. godine upisane su na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi i time postale i ostale jedini spomenik u Sloveniji upisan na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine.

Zaštićeno vodeno područje

Škocjanske jame obuhvaća i Ramsarska konvencija jer one, s Rekom, čine najveće podzemno vodeno područje u Europi. Ramsarska konvencija inače je konvencija o močvarama nastala kao rezultat borbe za zaštitu močvara. Za one koji pod močvarom smatraju samo natopljena područja pod ovim pojmom spadaju i bare, rijeke, jezera, pojilišta, navodnjena zemljišta, šljunčane jame i kanali.

Rijeka Reka, koja se proteže niz južnu stranu Snežnika, najvišeg nealpskog vrha u Sloveniji, zapravo izvire u Hrvatskoj kao potok Vela voda. Teče kroz Primorsko-goransku županiju do Škocjanskih jama i tamo se ulijeva u Mohorčičevu, a zanimljivo je da čak 33 km teče ispod zemlje.

Ljudi su naseljavali ove špilje od davnih vremena, od mezolitika sve do antike i srednjeg vijeka. Osim te činjenice, njezinu važnost potvrđuje i to što su jame dom mnogih rijetkih i ugroženih vrsta ptica i šišmiša, ali i rijetke špiljske životinje poput čovječje ribice. Zbog posebnih mikroklimatskih razmjera u jamama se razvio poseban ekosustav u kojem se vidi mješavina različitih sustava. (punkufer.dnevnik.hr)

  (Photography: Škocjanske jame)

 

PAKET UKLJUČUJE:

 • Prijevoz autobusom visoke turističke klase na relaciji Prelog – Škocjanske jame – Ljubljana – Trojane – Prelog
 • Cjelodnevni posjet UNESCO-vom čudu prirode ŠKOCJANSKIM JAMAMA
 • Šetnju Ljubljanom (Trenutnim mjerama, BTC Centar – Primark je zatvoren nedjeljom 😞)
 • Pauzu u Trojanama za jumbo krafne
 • Licenciranog turističkog pratitelja
 • Osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti organizatora paket aranžmana
 • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 220,00 kuna

Djeca do 12 godina: 200,00 kuna

 

Cijena ne uključuje:
 • Osobne troškove hrane i pića
 • Ulaznicu u Škocjanske jame:
  ODRASLI – 22 EUR
  STUDENTI I UMIROVLJENICI – 16 EUR
  MLADI DO 18 GODINA – 10 EUR
  DJECA DO 6 GODINA – BESPLATNO
 • Ulaznice se plaćaju na autobusu u eurima!
 • Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)
 • NAPOMENA! Za prelazak preko granice potrebna je Covid putovnica (brzi test ne stariji od 48h, PCR test ne stariji od 72h ili potvrda o preboljenju unutar šest mjeseci) VIŠE INFORMACIJA!
 • Djeca mlađa od 12 godina u prisustvu skrbnika/roditelja ne moraju imati nikakve potvrde!

POLAZAK:

● DONJA DUBRAVA – 04:45 (INA benzinska)
● PRELOG – 05:00 (DG Sport)
● MALA SUBOTICA – 05:15 (Božo Pub) 

● ČAKOVEC – 05:30 (Dvorana GOC-a, parking)
● VARAŽDIN – 05:45 (Parking kod Špara, na Banfici)


PLAN PUTA: 

Nedjelja, 12.09. | ČAKOVEC / ŠKOCJANSKE JAME / LJUBLJANA / TROJANE

 

Polazak u 5:00 sati iz Preloga te nastavak puta prema Čakovcu i Varaždinu uz priključak na autocestu do Zagreba. Nakon upoznavanja grupe s voditeljem putovanja, slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju do jedne potpuno nove destinacije koju su tek rijetki posjetili, jedine UNESCO-m zaštićene u Sloveniji – ŠKOCJANSKE JAME. Veličanstveni podzemni svijet kakvog nigdje u Europi ne možete vidjeti, potpuno novi i redizajnirani park koji se zbog ograničenog broja gostiju tijekom godine ne smije oglašavati. Jame su proglašene na visokom 5. mjestu u svjetskom izboru za OSMO ČUDNO SVIJETA! Rijeka imenom REKA, a koja izvire u Hrvatskoj, na južnoj strani Snežnika svojim je tokom dugim 55 km, od toga 34 km ispod zemlje, stvorila sustav krških špilja, koje su jedan od najvećih prirodnih fenomena i najvećih kanjona u svijetu. Bio je to nastanak Škocjanskih jama, jedinstvenih u svijetu upravo zbog golemog kanjona Reke, dugog 3,5 km. Po dolasku slijedi razgled uz stručno vodstvo. Tura kroz podzemni kanjon traje oko dva do tri sata, dužina staze je 5 km, a u jami ima cca. 1100 stepenica. Fotografiranje je zabranjeno, stoga nam preostaje da svojim očima vidimo ovo nestvarno mjesto.

Nakon obilaska slijedi odlazak prema Ljubljani gdje ćemo prošetati centrom i imati slobodno vrijeme. Nažalost, trenutnim mjerama u Slovenijii veliki trgovački centar BTC u kojem se nalazi “raj za žene” – SHOPPING TRGOVINA “PRIMARK” je zatvoren nedjeljom. Slobodno vrijeme od 2 sata za kupovinu, kavicu, ručak i razgled te odlazak prema TROJANAMA na najfinije i najveće krafne na svijetu. Dolazak u Međimurje u pristojnim večernjim satima.

(Photography: PROFIMEDIA)


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 – 2364
E-mail: info@potepuh.hr

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja! Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Putovanje će biti održano u skladu s preporukama HZJZ!

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 40 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Službena valuta Slovenije je EURO.


Zahvaljujemo Vam na Vašem povjerenju i želimo Vam sretan put! ☺️