This tour has expired
Garantirani polazak!

IZLET: Netaknuta Slavonija – PP Papuk

Datum:
dana 28. 02. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Čakovec, Mala Subotica, Prelog
Tour Type:
Izlet u prirodu
Grupa:
30 putnika
Trajanje:
1 dan

200.00 Kn

Ove nedjelje odlazimo u netaknutu prirodu Slavonije. Prošetati ćemo jedinstvenim prirodnim skladom i uživati u ovom neprocjenjivom daru prirode… 💚

Poučna Grofova staza izgrađena je u najljepšem dijelu Park-šume Jankovac uz Planinarski dom, Jankovačka jezera i slap Skakavac. Stube, pješački drveni mostići i rukohvati, posjetiteljima omogućuju pristup najljepšim prizorima Jankovca. Uz stazu su postavljene poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno-povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi. Staza je dobila nagradu “Zeleni cvijet Hrvatske” kao najbolja u kategoriji originalne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske. 🍁🍂🍃🌳


Posjet netaknutim poučnim stazama PARK PRIRODE “PAPUK” s uključenom ulaznicom= 200 kn

Datum:

Nedjelja: 28.02.

Nedjelja: 07.03.


Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Park prirode Papuk obuhvaća prostorno najveći dio planine Papuk, te djelomično Krndije generalnog pružanja SZ-JI. Prostire se na površini od 336 km(33 600 ha), a nalazi se administrativno na području dviju županija, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske.

Planine Papuk i Krndija pripadaju slavonskom gorju koje ima središnji geografski položaj u panonskom, nizinskom prostoru Slavonije. Gorja su izrazito šumske površine, pa ih i to razlikuje i razdvaja od okolnog krajobraza, te su najmarkantnija značajka reljefa istočne Hrvatske. Izvorne šume su dobro očuvane, a posebno su vrijedne šume panonske bukve i jele u višim predjelima.

Unutar Parka prirode nalaze se brojna područja koja imaju veći stupanj zaštićenosti nego ostali dijelovi parka. Status posebno zaštićenih područja dobili su zbog svojih neuobičajenih značajki koje ih manifestiraju kao jedinstvene u području, regiji, zemlji ili čak i šire. Posebno zaštićena područja su: geološki spomenik prirode Rupnica, park šuma Jankovac, posebni rezervat šumske vegetacije Sekulinačke planine, spomenik prirode Dva hrasta, spomenik prirode Stanište tise, posebni floristički rezervat Pliš-Mališčak-Turjak-Lapjak.

Područje Parka prirode predstavlja geološki najraznolikije područje u ovom dijelu Republike Hrvatske. Slijedom europskih i svjetskih inicijativa u zaštiti vrijedne geološke baštine stvorene su asocijacije kao što su: Europska mreža geoparkova (EGN), te Svjetska mreža geoparkova (GGN). Park prirode Papuk postao je članom navedenih asocijacija 2007. godine, kao prvi geopark iz Hrvatske. (Profil photografija: Tomislav Safundžić)

 

PAKET UKLJUČUJE:

  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, video, klima) na relaciji Prelog – Voćin – Jankovac – Prelog
  • Ulaznicu za Park prirode PAPUK
  • Posjet geološkoj poučnoj stazi RUPNICA i Grofovoj poučnoj stazi na JANKOVCU
  • Razgled s stručnim vodstvom – Čuvarem parka
  • Licenciranog turističkog pratitelja
  • Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
  • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 200,00 kuna

Djeca do 8 godina: 180,00 kuna

                                                                                                       (Photography Ivanović)
 
Cijena ne uključuje: osobne troškove hrane i pića, paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

Polazak:

● ČAKOVEC – 06:00 (Dvorana GOC-a, parking)
● MALA SUBOTICA – 06:15 (Božo Pub)
● PRELOG – 06:30 (DG Sport)
● DONJA DUBRAVA – 06:50 (INA)
● KOPRIVNICA – 07:15 (Po dogovoru)

 

PLAN PUTA: 

Nedjelja, 28.02. – PRELOG / VOĆIN

Polazak u 6:00 sati iz Čakovca te nastavak puta prema Slavoniji. Vožnja ugodnim turističkim autobusom do Voćina kroz Karlovac uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u Voćinu. Na lokalitetu Rupnica uspostavljena je kraća poučna staza koja govori o samom fenomenu stijena – vulkanskih stupova, te zanimljiva priču o vulkanima svijeta. Osim obilaska prvog hrvatskog geološkog spomenika prirode, priču o usnulom „Rupničkom vulkanu“ upotpunit ćemo obilaskom napuštenog kamenoloma Trešnjevica, jednog od najljepših geoloških lokaliteta u Hrvatskoj, gdje se vidi magmatska žila dužine nekoliko stotina metara koja probija 300 milijuna godina starije metamorfne stijene Papuka.

 

Ukrcavamo se u autobus i odlazimo u smjeru Jankovac. Poučna Grofova staza izgrađena je u najljepšem dijelu Park-šume Jankovac uz Planinarski dom, Jankovačka jezera i slap Skakavac. Stube, pješački drveni mostići i rukohvati, posjetiteljima omogućuju pristup najljepšim prizorima Jankovca. Uz stazu su postavljene poučne table sa sadržajima koji objašnjavaju pojedine prirodne ili kulturno-povijesne zanimljivosti uz koje staza prolazi. Poučna staza na Jankovcu dobila je ime po grofu Josipu pl. Jankoviću, prvom čovjeku koji je spoznao estetske i krajobrazne vrijednosti te doline.

 

Staza je dobila nagradu “Zeleni cvijet Hrvatske” kao najbolja u kategoriji originalne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske. Tu ćemo provesti nekakvih 3 sata s rendžerom parka koji će nam objasniti svaki dio prekrasnog parka Papuk. Nakon obilaska slijedi pauza od sat vremena za vlastiti ručak, suvenirnicu ili druženje u parku. Okupljanje grupe u dogovorenom vremenu te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u ranim večernjim satima.


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 / 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 2 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.

Agencija ne može utjecati na vremenske prilike i neprilike.