This tour has expired
Garantirani polazak!

ČAROLIJA GORSKOG KOTARA: Zeleni vir i Vražji prolaz

Datum:
dana 29.05. 2021.
Prijevoz:
POLAZAK: Prelog, Čakovec, Zagreb
Tour Type:
Izlet u prirodu
Grupa:
30 putnika
Trajanje:
1 dan

250.00 Kn

Nedaleko od Skrada smještene su dvije čarobne prirodne zanimljivosti spojene u jedinstveno zaštićeno područje – značajni krajobraz Vražji prolaz i Zeleni vir. Zbog iznimne ljepote i geološke vrijednosti zaštićeni su 1962. i proglašeni posebnim geomorfološkim rezervatom. Usput ćemo pogledati prvi “Hogwarts” dvorac u Hrvatskoj gdje su se održavale Harry Potter radionice te se družiti u prekrasnom krajoliku Gorskog kotara uz lovački grah.


Posjet čarobnom GORSKOM KOTARU: ZELENI VIR + VRAŽJI PROLAZ + ŠPILJA MUŽEVA HIŽA + DVORAC STARA SUŠICA = 250 kn ✅


Datum:

Subota, 29.05. | KOMBI TURA – 8x mjesta

Discount:
Polazak:

Special offer

Opis

SAŽETAK:

Odlazak u prirodu je baš uvijek ideja s kojom ne možete pogriješiti, a srećom, Hrvatska obiluje prekrasnim izletištima na kojima ćete vrijeme provesti s užitkom. Jedno takvo mjesto smjestilo se u prekrasnom i živopisnom Gorskom kotaru, a riječ je o izletištu Zeleni vir koji krije impresivnu prirodu i divne staze za šetnju i istraživanje.

Jeste li ikada posjetili Vražji prolaz i Zeleni vir? Ovaj je vikend idealna prilika da pripremite udobne tenisice i krenete put Gorskog kotara. Zeleni vir, zaštićeni rezervat prirodnih vrijednosti u Hrvatskoj smjestio se u Gorskom kotaru, u neposrednoj blizini Skrada. Omiljeno je izletište planinara, a nalazi se na 302 metra nadmorske visine. Ne brinite, nije Zeleni vir rezerviran samo za planinare. Ima nekoliko staza, pješačkih i planinarskih, te se njegovim ljepotama mogu diviti svi, bez obzira na kondiciju. (fashion.hr)

 

                                                                    (Photography: http://jasle.hr/galerija.php)

PAKET UKLJUČUJE:

  • Prijevoz kombijem visoke turističke klase relaciji Čakovec – Ravna Gora – Skrad – Čakovec
  • Zajednički posjet okolici dvorca Stara Sušica
  • Zajednički posjet Zelenome viru, Vražjem prolazu i špilji “Muževa hiža”
  • Piće dobrodošlice
  • Licenciranog turističkog pratitelja
  • Osiguranje odgovornosti organizatora paket aranžmana
  • Organizaciju i realizaciju putovanja

 

FIRST MINUTE CIJENA: 250,00 kuna

                                                                       (Video: Ljepote Zelenog vira i Vražjeg prolaza)
 
Cijena ne uključuje:
  • Osobne troškove hrane i pića
  • Paket putnog osiguranja (osiguranje od otkaza, osiguranje prtljage te dopunsko zdravstveno osiguranje)

Polazak:

● DONJA DUBRAVA – 05:40 (INA benzinska)
● PRELOG – 06:00 (DG Sport)
● MALA SUBOTICA – 06:15 (Božo Pub) 

● ČAKOVEC – 06:30 (Dvorana GOC-a, parking)
● VARAŽDIN – 06:45 (Parking kod Špara, semafori prema Čk-u)
● ZAGREB – 07:45 (Buzin, trgovački centar Supernova, na parkingu) 

 

PLAN PUTA: 

Subota, 29.05. – ČAKOVEC / RAVNA GORA / SKRAD

Polazak u 7:00 sata iz Preloga te nastavak puta prema SKRADU. Vožnja ugodnim turističkim autobusom kroz Zagreb i Karlovac uz zanimljive informacije voditelja putovanja. Prva stanica je u malome mjestašcu nedaleko RAVNE GORE gdje ćemo izvana pogledati DVORAC “STARA SUŠICA” koji je pravi dragulj Gorskog kotara. Dvorac je u vlasništvu grada Rijeke, a njime upravlja Dom Mladih koji omogućava mladima razne zabavne aktivnosti i programe. Dvorac je u funkciji dječjeg odmarališta u kojem oni mogu boraviti. Neki ga od milja zovu “hrvatskim Hogwartsom”, što nije daleko od istine jer mladi koji borave u dvorcu mogu prisustvovati tematskim radionicama “Harry Potter”. Mogu sudjelovati i u stolarskim radionicama te školi skijanja i maloj planinarskoj školi. Nakon kratkog razgleda izvana i fotografiranja okolice krećemo dalje prema Skradu.

                                    

Izletište Zeleni vir smjestilo se nedaleko od Skrada, a ondje se nalaze dvije prirodne ‘atrakcije’ koje svakako morate posjetiti što prije. Name, uz ZELENI VIR, tu je i poznati VRAŽJI PROLAZ koji će vas sigurno jednako oduševiti. Ovo izletište proglašeno je i posebnim geomorfološkim rezervatom, a osim prirodnih ljepota, onda je izgrađena i prva hidroelektrana. Zeleni Vir je prekrasna destinacija za izlet u prirodi jer je riječ o očaravajućoj stijeni visokoj čak 70 metara, a nalazi se između dva šumska obronka. Kao najljepši prizor Zelenog vira ističu se dva potočića i slap koji su ujedno i sjajan prizor za fotografiranje ili jednostavno uživanje u svježem zraku i netaknutoj prirodi. U Zelenom viru može se pronaći špilja “MUŽEVA HIŽA” unutar koje se nalazi jezerce smaragdnozelene boje i bistrine kroz koju gotovo možete vidjeti samo dno.

 

S druge strane, Vražji prolaz glasi kao jedna od najljepših prirodnih ljepota Gorskog kotara, a koja je nastala kao posljedica djelovanja vode kroz nekoliko tisuća godina. Kroz kanjon prolazi i potok imena Jasle, a na samom kraju Vražjeg prolaza je otvor u stijenu, odnosno ulaz u špilju Muževa hiša gdje obitavaju strogo zaštićene vrste šišmiša potkovnjaka koje je zabranjeno uznemiravati na bilo koji način prilikom posjeta. Iako je izletište Zeleni vir trenutno zatvoreno zbog zimskih uvjeta, na službenoj stranici izletišta stoji kako se ono otvara već u ožujku što je za otprilike dva tjedna pa smo sigurni da su ove prekrasne lokacije i sve ono što nude zajedno s osebujnim šumskim pokrovom, definitivno dovoljno dobar razlog kako biste Zeleni vir stavili  na svoju ‘to go’ listu i čim to bude moguće u društvu dragih prijatelja proveli vikend na najbolji mogući način – boravkom u prirodi! (Izvor: fashion.hr)

Nakon razgleda od nekakvih tri sata odlazimo na druženje u PLANINARSKI DOM “Zeleni vir”. Tamo imamo dogovoreni grah te druženje s ostalim putnicima uz glazbu. Slobodno vrijeme za šetnju, igralište, ručak i uživanje u čistoj prirodi. Okupljanje grupe u oko 17:00 sati te polazak prema Međimurju. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.

 

– Sudjelovanje na izletu zahtjeva osnovnu kondiciju putnika kao i zadovoljavanje osnovnih zdravstvenih i psihofizičkih uvjeta kako bi pojedinac mogao sudjelovati u izletu aktivnog sadržaja unutar grupe ljudi.

– Za planinarske izlete nužno je posjedovati sportsku, udobnu obuću i odjeću prikladnu za višesatno planinarenje i za aktualne vremenske uvjete.

– Prijavom na izlet svaki pojedinac potvrđuje kako ispunjava gore navedene uvjete, prihvaća plan izleta, izletu pristupa na vlastitu odgovornost te to da će se pridržavati plana izleta i uputa vodiča.


PRIJAVE I INFORMACIJE: 

Telefon: 098 / 131 / 2364

E-mail: info@potepuh.hr

_______________________________________________________

PLAĆANJE:

Putovanje mora biti plaćeno u cijelosti (100 %) najkasnije 5 dana prije putovanja. Uplate se mogu izvršiti virmanski ili internet bankarstvom.

Minimalni broj putnika potreban za organizaciju izleta: 30 osoba.

Ukoliko nema minimalnog broja putnika za organizaciju izleta, putnik će o tome biti obaviješten usmeno ili pismeno 3 dana prije putovanja.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

VAŽNO: Molimo Vas da obućete zatvorenu obuću! (čvrste tenisice ili gojzerice)

Molimo da prije uplate aranžmana pročitate Ugovor i Opće uvjete  turističke agencije Potepuh navedene na službenim stranicama. Uplatom na račun AGENCIJE, pristali ste na uvjete objavljenim na službenim stranicama Potepuh.hr.